Nykyisistä älypuhelimista löytyy jo jos jonkinlaista sensoria aina valaisuuden tunnistavista liikkeen huomioiviin. Jos kuitenkin haluaa vielä lisää ominaisuuksia puhelimensa käyttöön, kannattaa suunnata katseensa Kickstartatun NODE:n suuntaan.

NODE on Bluetoothilla älypuhelimeen yhdistyvä lisälaite. Kantamaa tällä tiedonsiirtotavalla puhelimen ja härvelin välille saa korkeintaan 50 metriä. Putkilon idea perustuu erilaisiin vaihdettaviin sensoripäihin, joiden avulla älypuhelmiella voidaan tulkita vallitsevia ympäristötekijöitä. Laitteen perusominaisuuksiin kuuluu 12-14 tunnin akkukesto jatkuvalla käytöllä, 3-akselinen kiihtyvyysmittari,magnetometri ja gyroskooppi sekä äänisummeri. Lisäksi härvelissä loistaa kaksi himmennettävää LED-valoa ja siitä löytyy micro-USB -portti latausta  sekä firmware-päivityksiä varten.

Rahoitushetkellä pitkulaiseen päälaitteeseen kytkettäviä moduuleita löytyi kaksi täysin valmista kappaletta ja lisää on kuulemma tulossa. Kerrallaan käytössä voi olla kaksi sensoria, kumpikin laitteen vastakkaisissa päissä. Itse perusosaa kutsutaan nimellä Kore. Clima nimisellä moduulilla voi mitata ilmanpainetta, tuulen nopeutta, lämpötilaa sekä kosteutta. Luma-moduulilla voi omaan laitteeseensa lisätä 8-LED:n voimalla valaisevan lampun. Valoista saa päälle haluamansa määrän kerrallaan ja ne voi tarvittaessa ohjelmoida myös vilkkumaan.

Mukana on myös, vielä hienoa nimeä omaamaton, säteilysensori. Kyseinen osa kykenee mittaamaan pieniä säteilymääriä asteikolla 0.1µSv/h – 10µSv/h. Lisäksi sijoittajien oli mahdollista panostaa itselleen prototyyppiversio infrapuna-lämpömittarista tai peliohjainmoduulista. Jossain kehitysvaiheessa pitäisi kuulemma julkaista moduuli nimeltään Oxa. Sillä pystyy mittaamaan valitsemansa kaasun määrää ilmassa. Valittavina on kuusi eri kaasua hiilidioksidista rikkidioksidiin.

Kerätty 50000 dollarin eli n. 37000 euron rahoitustavoite on jo saavutettu ja mukaan ei valitettavasti enää pääse. Täytyy vain odotella laitteen saapumista avoimille markkinoille. Starttausvaiheessa keskuspalikan sai omakseen n.130 euron panostuksella, joka antaa jotain suuntaa tuotteen hintatasolle.

Lähde

Editors Note: Tämä sattuu olemaan sadas artikkelini Hilavitukutin.com-sivustolle! Osa näistä on kirjoitettu jo vuonna 2009 ja osa muutaman vuoden tauon jälkeen viime joulukuusta lähtien. Toivottavasti näitä tekstejä on ollut edes hieman niin mielenkiintoista lukea, kuin mitä niitä on ollut kirjoittaa. Pyrin toimittamaan jatkossakin uusimmat ja mielenkiintoisimmat Gadget-uutiset teidän lukijoiden nähtäville, joten pysykää mukana! -Sampo

 

 

Edellinen artikkeliSponsoroitu artikkeli: Talven trendikkäimmät takit Zalandosta!
Seuraava artikkeliArvostelu: JUSTOP BSH10 Bluetooth stereokuulokkeet