Peili, joka ei peilaa

Peili on mielenkiintoinen laite. Sen avulla pystyi jo ennen kameroita näkemään selvästi oman kuvansa. Ainoa ongelma kyseisessa laitteessa tulee esille, kun koittaa tehdä jotain käsillään sen edessä. Peilihän nimensä mukaisesti peilaa asiat eli vaihtaa oikean ja vasemman paikat. Amazonissa myytävä True Mirror sensijaan näyttää kohteensa sellaisena kuin se on.

Laite ei itse asiassa kuitenkaan ole yksi peili, vaan se koostuu kahdesta moisesta. Nämä peilit on aseteltu 90 asteen kulmaan siten, että keskellä näkyvä kuva on saatu käännettyä oikein päin. Kuluttaja-arvion mukaan peilisysteemiä joutuu välillä hienosäätämään kosteuden aiheuttamien taitevirheiden takia. Tämä onnistuu kylläkin suhteellisen helposti laitteessa olevaa nuppia pyörittämällä.

Rakennelma on koottu USA:ssa ja hintaa moisella löytyy n.150 eurorahan verran. Käyttökohteina markkinoija mainitsee vaikkapa erilaisten tekstimaalausten kirjoittamisen itseensä. Onhan kyseinen toiminta ehkä helpompaa, kun kirjaimia ei tarvitse pohtia peilikuvina.

Lähde (Amazon)