sundial

Aurinkokello on melko yksinkertainen rakennelma, mutta samalla se on älyttömän nerokas. Valitettavasti kyseistä ajannäyttäjää tarkastellessa pitää osata lukea kellotaulua. Digital Sundial näyttää ajan numeroina käyttäen apunaan ainoastaan aurinkoa.

Härvelistä ei kuitenkaan löydy aurinkopaneelia tai minkäänlaisia liikkuvia osia vaan se on täysin passiivinen. Näin ollen aika saadaan näkymään kahden tarkasti suunnitellun kiekon avulla. Nämä päästävät auringonvaloa läpi aina kulloisenkiin numeroon vaadittavalla tavalla. Tuotetta on saatavilla kummallekin pallonpuoliskolle soveltuvana mallina. Kellonaika päivittyy 10 minuutin välein, joten aivan tarkkaan ajanottoon tästä ei kuitenkaan ole.

Laite on valmistettu Saksassa ja se on suunniteltu pääsääntöisesti sisäkäyttöön. Kellotaulu on 12-tunnin muodossa. Tuotteen voi tilata 91 euron hintaan ja päälle tulee 4,6 euron postikulut Eurooppaan.

Lähde

Edellinen artikkeliNymi – ranneke, joka avaa fyysiset ovet biometrisen tunnisteen perusteella
Seuraava artikkeliMaailman ohuin näppäimistö