Puhelin puhelimelle

Tähän ollaan näköjään nyt tultu. Ties kuinka monta vitsiä on väännetty siitä, kuinka älypuhelmilla voi tehdä valtavasti asioita, mutta soittaminen on hankalaa. Myös näiden älykkäiden matkapuhelinten näyttöjen koot ovat kasvaneet jo melko valtaviksi. Osa kuluttajista ei enää edes tahdo suurempaa näyttöä puhelimeensa, mutta silti ne tuntuvat  yhä vain kasvavan.

Taiwanilainen älypuhelinvalmistaja HTC yrittää ratkaista liian suurten älypuhelimien ongelman lyömällä kylkiäisiksi toisen puhelimen.

Kyseessä on nimittäin HTC Mini, 5 tuumaisen HTC Butterfly:n mukana myytävä kapula. Tämä ”normaalin” puhelimen kokoinen laite käyttää Bluetooth ja NFC -tekniikoita yhdistäessään itsensä älypuhelimeen. Ideana on, että kuluttajalla on käytössään ergonomisempi luuri, jota on helpompi sujautella taskusta ulos ja takaisin.

Laite pystyy esittämään pikkuruisella näytöllään muun muassa ilmoituksia, tekstiviestejä sekä kalenteritapahtumia. Voipa kyseisellä kapulalla myös soittaa äänipuheluita ilmeisesti kuitenkin päätelaitteen välityksellä. Puhelinkäytön lisäksi tätä lisähärveliä voi käyttää esimerkiksi kauko-ohjaimena Butterfly:n ollessa kiinitettynä televisioon. Minillä voi myös aktivoida merkkiäänen suuresta älypuhelimestaan, jos sen onnistuu jotenkin hukkaamaan.

Tämän kaiken lisäksi pikkuruinen puhelinosa toimii myös kaukolaukaisimena Butterfly:n kameralle. Hinnasta tai saatavuudesta ei ole kirjoittajalla vielä mitään tietoa, mutta hassunkurinen laite on kyseessä. Enpä olisi koskaan uskonut tarvitsevani luuria toisen käyttämiseen.

Lähde