Tähän ollaan näköjään nyt tultu. Ties kuinka monta vitsiä on väännetty siitä, kuinka älypuhelmilla voi tehdä valtavasti asioita, mutta soittaminen on hankalaa. Myös näiden älykkäiden matkapuhelinten näyttöjen koot ovat kasvaneet jo melko valtaviksi. Osa kuluttajista ei enää edes tahdo suurempaa näyttöä puhelimeensa, mutta silti ne tuntuvat  yhä vain kasvavan.

Taiwanilainen älypuhelinvalmistaja HTC yrittää ratkaista liian suurten älypuhelimien ongelman lyömällä kylkiäisiksi toisen puhelimen.

Kyseessä on nimittäin HTC Mini, 5 tuumaisen HTC Butterfly:n mukana myytävä kapula. Tämä ”normaalin” puhelimen kokoinen laite käyttää Bluetooth ja NFC -tekniikoita yhdistäessään itsensä älypuhelimeen. Ideana on, että kuluttajalla on käytössään ergonomisempi luuri, jota on helpompi sujautella taskusta ulos ja takaisin.

Laite pystyy esittämään pikkuruisella näytöllään muun muassa ilmoituksia, tekstiviestejä sekä kalenteritapahtumia. Voipa kyseisellä kapulalla myös soittaa äänipuheluita ilmeisesti kuitenkin päätelaitteen välityksellä. Puhelinkäytön lisäksi tätä lisähärveliä voi käyttää esimerkiksi kauko-ohjaimena Butterfly:n ollessa kiinitettynä televisioon. Minillä voi myös aktivoida merkkiäänen suuresta älypuhelimestaan, jos sen onnistuu jotenkin hukkaamaan.

Tämän kaiken lisäksi pikkuruinen puhelinosa toimii myös kaukolaukaisimena Butterfly:n kameralle. Hinnasta tai saatavuudesta ei ole kirjoittajalla vielä mitään tietoa, mutta hassunkurinen laite on kyseessä. Enpä olisi koskaan uskonut tarvitsevani luuria toisen käyttämiseen.

Lähde

 

Edellinen artikkeliTuntumaa kosketusnäyttöihin
Seuraava artikkeliPeili, joka ei peilaa

5 KOMMENTIT

  1. Ei tiedä itkeäkö vai nauraa, mutta mielenkiintoinen myönnytys tai myöntö että tarttis tehdä jotain. Onneksi on jo laukkuun mahtuvat tablet-koneet, riittää kevyempikin luuri.

  2. Kuten olen jo todennut, puhelin on sitä varten että sillä soitetaan. Tällaset turha kapistukset vain lisäävät sitä intoa olla ostamatta muutakuin toimivaa näppäimistöllä pelaavaa puhelinta, soittamista varten.

  3. Ja tähän asti kehityksen suunta on ollut että yhteen laitteeseen kootaan kaikki tarvittava, kamera, netti, musiikkisoitin, puhelin jne. Joten hiukan vaikuttaa taaksepäin menemiseltä..

  4. Itse käytän puhelinta puhumiseen erittäin harvoin. Enemmän tarvitsen sen muita ominaisuuksia kuten netti, spotify, netflix, pelit, whatsapp, gps, laskin, kamera, videokamera, ääninauhuri, nettipankki jne.
    Kyllä nuihin ominaisuuksiin pystyvää laitetta kantaisi matkassa vaikka sillä ei voisi soittaakaan. Olisi kuitenkin järjetöntä kantaa matkassa ”toimivaa näppäimistöllä pelaavaa puhelinta” ja puhelimetonta älyversiota, kun kummatkin saa samassa laitteessa. Tietenkin jos omat tarpeet ovat vain soittaa ja vastata, niin älypuhelimella ei tee silloin yhtään mitään. Vielä turhempaa on valittaa siitä, että niitä on saatavilla tarvitseville. Joillain on kumma tapa kuvitella että maailman pitäisi olla ”luotu” vain heidän tarpeilleen. Sitten he aiheuttavat itsellensä pahaa mieltä siitä, että joku on taas keksinyt heille tarpeettoman laitteen.

Comments are closed.