Darrenin projekti alkoi ilmeisesti siitä kun hän kuuli, että röntgen-filmi on huomattavasti edullisempaa kuin tavallinen kameran filmi. 10 tavallisen laakan hinnalla sai 125 röntgen-laakaa. Kehitysprosessi on lähellä mustavalkofilmin kehitystä, mutta filmin käsittelyssä täytyy olla tarkkaliikkeinen herkän emulsion yms. vuoksi.

Oheisella videolla kamera saa arvoonsa sopivan dokumentaarisen esittelyn:

7 kuukauden työrupeaman jälkeen kamera oli valmis. Usea osa piti rakentaa ja suunnitella monta kertaa. Esimerkkinä palkeet, joiden ensimmäinen versio ei mennyt kasaan. Toteutusprosessi on dokumentoitu hyvin Darrenin blogiin. Laitteeseen menee 15″x37″ kokoinen filmi (n. 38x93cm).


Linssinä ovat käytössä 1210mm Apo Nikkor sekä Schneider 500mm convertible sulkimella. Darrenin sivuston Links-osiossa löytyy linkki mm. röntgenfilmin toimittajalle. Projekti on huomioitu myös maailmalla ja yksityiset henkilöt ovat tarjonneet apua tekijälle. Loistava osoitus siitä, kuinka kotona alkanut näpertely ja suuret suuntaviivat ovat saaneet tuulta siipien alle. Ja ideasta on tullut todellinen nähtävyys ja tilattu palvelu!

Lähde: darrensgreatbigcamera.com (via www.likecool.com)

Edellinen artikkeliValomaalauksia pitkällä valotusajalla ja kauko-ohjattavalla helikopterilla – KILPAILU!
Seuraava artikkeliJapanissa testataan televisioita jotka aistivat katsojan reaktiot ohjelmiin