Muistatko vielä kuinka pimeänäkölaitteet ja infrapunakamerat vielä muutama vuosi sitten olivat huippukallista sotilasteknologiaa? niin tai näin, eivätpä ole enää. Tässä esimerkiksi alle 130 dollarin, eli noin 100 euron hintainen infrapunapokkari, jolla siis kuvaat vaikka täydellisessä pimeydessä. Tuotekuvauksessa myös luvataan, että infrapunakameralla pystyt kuvaamaan tietyn tyyppisten kuitujen ja pintojen lävitse, joten on helppo arvata millaisia kohderyhmiä tämä vakoilukamera kiehtoo.

Tämä viiden megapikselin kamera kuvaa pimeässä niin still-kuvia, kuin myös VGA-tasoisia videoitakin. Saatavilla thinkgeek.com -verkkokaupasta

Edellinen artikkeliMies rakensi aidon salkkuun mahtuvan Iron Man Mark V Briefcase Armour -puvun
Seuraava artikkeliAlkuperäinen lautaspaita

10 KOMMENTIT

 1. Kyseisessä kamerassa on tosiaan IR-LED joka valaisee kohteen ihmiselle näkymättömällä valolla jonka kamera kuitenkin ”näkee” joten kyseisellä kameralla otettu kuva näyttää juurikin tuolta.

 2. Tavallisesta kamerasta IR-suodin pois ja ir-ledeistä pieni valonheitin kaveriksi. Profit.

 3. Tuo nasan kuva (q.wertyn postaus) näytti enemmänkin lämpökameralla otetulta.

  Infrapunakuvaus on ihan yleisesti käytössä esim. BB:ssä ja luontodokkareissa (voi kuvata eläimiä pussipimeässä).

  Kaikki digikamerat ”näkee” infrapunavalon, helpoiten tämän voi testata esim. webbikameralla tai kännykän kameralla. Osoittaa jollain kaukosäätimellä kameraa ja painaa jotain nappia kaukosta, kaukon lähettämä ir-valo näkyy kamerassa.

  Tätähän voi soveltaa myös käänteisesti, esim. lippikseen laittaa ir-ledejä palamaan, niin ei näy naama valvontakameroissa.

 4. Mitenkähän tuo käänteinen malli toimisi rekisterikilpeä kuvattaessa, tapaus peltipoliisit?

 5. Kun röntgensäteet tulivat yleisempään käyttöön, tarmoikkaimmat kauppamihehet myivät Röntgensäde suojattuja alusvaatteita tirkistelijöistä huolestuneille. Missä he ovat tänään? Olisi varmasti ostajia…

 6. ”Muistatko vielä kuinka pimeänäkölaitteet ja infrapunakamerat vielä muutama vuosi sitten olivat huippukallista sotilasteknologiaa? niin tai näin, eivätpä ole enää.”

  Har har har! Kirjoittaja on tosi hyvin perillä asioista.

  Hilavitkutin voisi alkaa myymään tuollaista kameraa armeijalle? Pidätte vain huolena, ettei testaajaa päästetä kuvaamaan mitään muutamaa metriä kauempana olevaa kohdetta, jonne IR ledi ei kanna.

Comments are closed.