Nestesaippua on ehkäpä yksi kaikkein nerokkkaimmista bisnesideoista kautta aikain! Nimittäin kun eräs kekseliäs saippuavalmistaja 80-luvulla keksi, että saippuaa voisi palamyynnin ohella liu’ottaa myös veteen, laittaa pulloon ja myydä kalliimmalla kuin kiinteää saippua, saippuamarkkinat eivät enää koskaan olleet entisensä.

Voisiko pullotetulle nestesaippualle sitten kuitenkin vielä löytyä järkevää, yhtä käytännöllistä vaihtoehtoa? Ainakin joku on edelleen sitä mieltä – nimittäin keksijä joka on kehittänyt ”Soap Sharpener” -saippuaraastimen. Simppelin nokkelan keksinnön ideana on, että saippua-annostelijasta saa kevyellä kädenliikkeellä raastettua itselleen sopivan satsin saippuahilettä peseytymistä varten. Käyttö on siis jokseenkin yhtä näppärää kuin nestesaippuan spruittaaminen pumppupullosta.

Toimii! (Ehkä?)

Mainos: löydä hyytävä blood bath suihkusaippua Superkauppa.fi -verkkokaupasta!

Lähde: inewidea.com

Edellinen artikkeliTestissä Withings WiFi-henkilövaaka
Seuraava artikkeliMustekalatuoli

8 KOMMENTIT

 1. Jossakin päin Eurooppaa olen itseasiassa nähnyt hyvin samankaltaisen idean Junassa. Siinä siis väännettiin sellaista rengasta ja siitä tuli juuri tuollaista saippuahilettä. Ihan kätevähän se oli ja huomattavasti hygieenisempi kuin normi palasaippua (ja kevyempi kuin nestesaippua).

 2. Taas jonkun ”persoonallinen” rahastus yritys. Nestesaippua liukenee/leviää paremmin ihoon, kuin rakeet. Nykyään nestesaippuan ja palasaippuan keskimääräinen hintaero ei ole läheskään samaa tasoa kuin ennen. Eli, ei juuri säästy palasaippualla. Lisäksi palasaippuat ovat kuvottavia käyttää, sillä niihin jää ihmisten käsistä miellettömät määrät bakteereja. En tiedä miten tämä vekotin sitten toimii käytännön tasolla hyvin. Vaikuttaa kyllä turhakkeelta!

 3. ”Lisäksi palasaippuat ovat kuvottavia käyttää, sillä niihin jää ihmisten käsistä miellettömät määrät bakteereja.”

  Ja tuolla keksinnöllä niiltä juuri vältytään.

  ”Ihan kätevähän se oli ja huomattavasti hygieenisempi kuin normi palasaippua (ja kevyempi kuin nestesaippua).”

  Nimenomaan. Ärsyttää huuhtoa minuuttitolkulla sitä liisteriä käsistä. Palasaippuan ja nestesaippuan hyvät puolet tässä.

 4. Pumppu saippuoiden pumppuun koskee kaikki ennen kuin ovat käsiään pesseet…
  Mutta itse artikkeliin, tietysti voisi ajatella egologisesti jolloin tuolla ratkaisulla vähennetään nestesaippuoiden tyhjiä muovipulloja. Vuositasolla maailmanlaajuisesti niitä kuitenkin joutuu roskiin erittäin huomattavia määriä. Vain minimaalinen osa kierrätetään.
  Jos tuo olisi keksitty ennen nestesaippuoiden tuloa, niin markkinat
  varmasti olisi olemassa. Nyt pitää kysyä että mitä sellaista etua tuossa on mitä varsin laajalle levinnyt nestesaippua ja sen annostelijat eivät pysty tarjoamaan? Ekologisuus kun ei yksinään ole niin painava tekiä.

  Kyllähän tuo varmaan toimii. Tiedä sitten miten pitkässä käytössä kun raastimeen kasautuu saippua hilettä semmoisiin koloihin minne se jää muhimaan viikkokausiksi..

 5. Kemiallisessa mielessä saippuan tarkoitus on vain estää mekaanisesti irroitetun lian (rasvan) tarttuminen takaisin pintaan josta se on pesty pois. Ihan sama onko palasaippuan pinnassa bakteereja vaiko ei, ne huuhtoutuvat joka tapauksessa viemäriin. Jos bakteereita kammoat, saat niitä jopa tapauksessa myös nestesaippuapullon kahvasta ja vesihanasta (elleivät molemmat ole sensorikäyttöisiä).

  Mutta sen luokan bakteerikammo on turhaa, ja jopa epäterveellistä. Immuunijärjestelmä tarvitsee sparrausta.

 6. Kemiallisessa mielessä, näin tarkennuksena, saippuan tarkoituksena on sitoa pitkät poolittomat rasvamolekyylit poolisiin vesimolekyyleihin tensideillä (pinta-aktiivisilla aineilla) kuten rasvahappomolekyyleillä, jolloin rasva saadaan pois halutusta kohteesta. Suurin osa saippuoista ovat myös antiseptisiä, eli bakteereita ja pieneliöitä tappavia ja omaavat muutenkin hyvin pienen veden aktiivisuuden siinä missä bakteereja voisi olla, eli bakteerikasvustolle olosuhteet olisivat aika mahdottomat. Ts. bakteeripesiä ne tuskin olevat.

 7. itse tykkään palasaipuasta paljon enemmän!
  syy siihen on siksi, että käsiä ei tarvitse pestä tuntitolkulla palasaippuan käytön jälkeen kuten nestemäisiä jotka ei lähde sitten millään..

  ja koska kädet tuntuu melko ”kuivilta” saippuapalan käytön jälkeen, tulee mielestäni jostain syystä puhtaampi olo vaikkakin joku saattaa sanoa sitä epähygienisemmäksi.

 8. ”Kyllähän tuo varmaan toimii. Tiedä sitten miten pitkässä käytössä kun raastimeen kasautuu saippua hilettä semmoisiin koloihin minne se jää muhimaan viikkokausiksi..”

  Tavallaan hyvä pointti, mutta toisaalta mikäli raastimeen ei roiskuteta vettä saippua tuskin kerääntyy minnekään töhnäksi – ja vaikka kerääntyisikin, se tuskin olisi mitenkään epähygieenistä tai keräisi bakteereita koska kyse olisi puhtaasta käyttämättömästä raastetusta saippuasta, jota kukaan ei pahemmin ole kosketellut.

  Kuvasta päätellen laite ei ole kovin monimutkainen, joten eiköhän sen puhdistaminenkin onnistu aika vähällä vaivalla. 😉

Kommenttien lisääminen on estetty.