Tunnetusti Coca-Cola ja muut kolajuomat ovat vaaraksi hampaille. Kaikenlaiset hapot ja lisäaineet tuhoavat hitaasti mutta varmasti hampaita. Mutta enpä olisi arvannut, että kolalla voi puhdistaa myös vessanpöntön. Ohjeet ovat yksinkertaiset: kaada tölkki kolajuomaa pönttöön ja pöntön reunoille, odota tunti tai yön yli, hankaa harjalla tarvittaessa ja huuhtele. Yksinkertaista. Lähteemme mukaan hiilihappo, sitruunahappo ja fosforihappo saavat lian irtoamaan.

Lähde: www.wikihow.com

Edellinen artikkeliTerminator kamasutra
Seuraava artikkeliPieruäänenvaimennin vaimentaa nolot alapää-äänet

18 KOMMENTIT

 1. Miten vessanpöntön voi saada ees ton näköseksi? Ei mitenkään tai sitte pitää olla jo armoton ripuli ja muut kivat vaivat kaupanpäälle 😀 En ole ikinä missään nähny nuin törkystä vessanpönttöä.

 2. Eilen tuli breaking bad telkkarista ja siinä ruumista liuottaessa kylpyammeessa fosforihapolla myös amme syöpyi nätisti yläkerran lattian läpi 😀

 3. Kromiki puhdistuu hyvin kokiksel. Mythbustersissa testailivat mitä kaikkee sil saa puhdistettuu.

 4. Eiks tolla kokisrahalla kannatais ostaa oikeeta vessanpesuainetta, tulee hiton paljon parempi lopputulos ja nopeemmin kuin tuolla kokiksella…

 5. ^Tuo onkin tosimiesten keino, vaikka tosimiehet ei vessaa puhdistakaan.

 6. Ulkomaanihmeillä on vedessään kalkkia ym skeidaa joka vetää pöntön tuon näköiseksi ellei sitä siivoa kohtuu säännöllisesti. Kokis on hapanta, pH alta kolmen joten kalkit ym liukenee hyvin. Halvempaa olis tietty käyttää vaikka etikkahapon vesiliuosta, jota myydään lähikaupassa ”talousetikka”-nimellä.

 7. minäkin mietin että miten nuo paskoo kun tavaraa lentelee joka puolelle

 8. Eihän se kaikki välttämättä ole ehtaa tavaraa, osa voi olla vaikkapa alkoholimyrkytyksen sivutuotteita..

 9. Aikasta kiehtova ja pelottava nähtävyys on myös jossain Latviassa ( ei via-balticalla, vaan jossain muualla ), kunnon rekkamiespönttö.

 10. menkääs kuulkaa viipurin torin viereiseen puistoon yleiseen urinaaliin niin tiedätte mikä on haju. tai sitten suoraan vaalimaan rajalta venäjän puolella oleva hotelli petrolin huoltoaseman ulkohuussi jossa on paskottu kaikkialle muualle kun sinne reikään ^^ eikös se olis vaan helpompi ostaa suoraan ruskee vessankuppi niin ei häiritsis niin pahasti…

 11. No tähän on kyllä pakko heittää että Vimpelin ST1 on todella mielenkiintoinen matkailukohde, siis erityisesti se vessaosasto. Kyllä vaan kotimaan matkailukin voi tuoda unohtumattomia kokemuksia.

 12. Muistaakseni Sillä siisti -televisio-ohjelmassa käytettiin tuota kikkaa joskus varmaan jo kymmenen vuotta sitten ja totesin silloin itsekin sen toimivaksi uuden vuokrakämppäni tosi tummentuneeseen vessanpyttyyn.

 13. Kyllähän tuolla Raxin vessassa on aika mukavaa, juuri kävin siellä vessassa ja pöntössä lillui muhkea pökäle! 😡

 14. Tuo on anopin vanha kikka jota käytetään kun kokis pullo on väljähtynyt, toimii hyvin.

 15. Saivathan Myytinmurtajatkin cola-jaksossa puhdistettua metallia (?) ruosteesta colalla ja muuta mukavaa.

 16. Yksi hyvä konsti on käyttää samaa tavaraa kuin käytetään hampaisiin, eli jos on todella hankala pönttö, käytä Pepsodent hammastahnaa ja karkeaa pesusientä. Kaikki lähtee, ellei ole viottunut pinta.

Comments are closed.