Panasonicilla näemmä riittää tuotekehitysbudjettia. Toisaalta tämä puhuu sen puolesta, että tv-teknologiaa säädellään kuten minkä tahansa kulutuselektroniikan kohdalla. Tehdään pieniä uudistuksia verkkaiseen tahtiin, jotta tuotteen hinta voidaan pitää samana. Esim. lcd-telkkujen hinta on ollut jumiutunut jo kauan n. 1000 euroon. Vanhan mallin saattaa saada tarjouksessa 200 halvemmalla, mutta siinähän ei ole sitä uuden plätyn tehokkaampaa kuvaprosessoria, jolla kuvan laatu paranee…

Mallinimeltään TH-152UX1 tv on siis 152-tuuman kokoinen plasmajätti. Tarkkuuttakin löytyy hieman hd:tä enemmän, 8,84 pikseliä, siis 4K eli neljä kertaa hd:n tarkkuus. Plasmasta puhuttiin aikoinaan, että se syö sähköä enemmän kuin lcd. Ehkä kun tämän käynnistää kotosalla, alkavat naapureiden hehkulamput väpättää. Hintaa 590kg painoisella elämystehtaalla on 100000 dollarista ylöspäin.

Ja siis kuten kuvasta voi havaita, laseja käyttäessä tv on kolmiulotteinen kokemus. Vielä kun saataisiin 3D-4K-leffat kehiin.

Lähde: www.cnngo.com

Edellinen artikkeliiSnapMe auttaa kuvaamaan iPhonelle omaa naamaa iPhone4:ää odotellessa
Seuraava artikkeliLifecam HD-6000 for notebooks – Elämää linssin läpi teräväpiirtona

12 KOMMENTIT

 1. Nyt kyllä valehtelet, ei LCD-televisiot maksa enää lähellekkään 1000€, ellet sitten tosiaan asu siellä 2005-luvulla jolloin Ievan polkka oli vielä uusi ja hauska juttu. Jos olet yhtään vaivautunut katsomaan NYKYpäivänä esim. Gigantin mainoslehteä, niin siellä on aivan loistavia, jopa 40″, LCD-televisioita ~600-700 eurolla. Perus 32″ LCD: n saa hyvällä tuurilla alle 500 eurolla, eikä kuvanlaadussa tai toiminnoissa ole valittamista, ja digiboksikin löytyy sisältä. Että hieman päivitystä noihin tietoihinne, kiitos.

 2. ”Tarkkuuttakin löytyy hieman hd:tä enemmän, 8,84 pikseliä…” Onkohan mahdollisesti unohdettu jotain, esim. 8,84 pikseliä per neliömillimetri tai 8,84 miljardia pikseliä? Meinaan jos tarkkuutta olisi 8,84 pikseliä koko telkkarin alalla niin olisi kyllä aika vähän.
  Asiasta kolmanteen, jo pelkkä hinta riittää kyllä karkottamaan pikkukalat markkinoilta ja sähkölasku päälle niin ei lotossa satatuhatta voittaneetkaan varmaan ala tällaisia ostelemaan. Elämys on varmaankin kyllä aivan uskomaton.

 3. Edelliseen kommenttiin lisäys, televisiossa on siis 8,84 miljoonaa pikseliä (4,096 x 2,160), lähteestä tarkistettu

 4. 4096pix/2=2048pix.
  FullHD=1920x1080pix, jolloin kuvan yhteisleveys olisi oikeasti 3840pikseliä. Korkeudessa pikselit osuvat kyllä tasan kohdalleen. Miksi sivusuunnassa on pitänyt jättää 256 ylimääräistä pikseliä? Skaalaus ei tee hyvää kuvalle. Tuskin tuon paneelin valmistaminen olisi ollut merkittävästi kalliimpaa vaikka resoluution olisi mallannut oikeaoppiseen 3840pikseliin. Vaikka resoluution korjaus olisi jotain maksanutkin, niin tuskinpa sillä olisi myyntimääriin ollut mitään merkitystä..

 5. No mutta jos taloa suunnitellessa korvataan sähkölämmitys tällä th-152ux1 -telkkarilla, niin eihän itse katseluelämysten hinta jää kuin sinne 70 000-80 000 euroon. On se sen arvoista, mutta taloon täytynee vetää myös suurjänniteverkko.

 6. Ostin oman 32″ lcd tv:n yli 1,5v sitten hintaan 450€, uutena. Että se siitä tonnin hintaluokkaan jämähtämisestä…

 7. Noh, tuskimpa kirjoittaja tuolla tonnin hintaluokalla tarkottikaan niitä budjettimalleja, vaan keskimääräistä ostohintaa jolla ruudut viedään kaupasta ulos. mielestäni 1000-1500€ on täysin kilpailukykyinen hinta 47-50 tuumaiselle hyvillä virittimillä(antenni, kaapeli-hd) varustetulle televisiolle full hd resoluutiolla toimivalla paneelilla.. Ainahan niitä löytyy parinsadan 19″ telkkareita mutta ei se tarkota, että keskimäärin hintaluokka on se..

  Autoistakin voi kai sanoa, että suomessa kaikki autot on 9t€ hintasia, kun sattuu suzuki alttoja sillä saamaan uutena ? Ei, mielummin puhutaan, että uuden auton hintaluokka on noin 25t€, koska se osuu lähelle keskihintaa.

  Sitte itse aiheeseen, kyllähän aika möheältä vaikuttaa, tosin en näy tuon plasmatv:n hyötyä verrattuna esim fullhd tasoiseen videotykkiin ja laadukkaaseen kankaaseen jotka varmasti saa 150-200 tuumaisiksikin skaalautumaan, ja hinta jää murto-osaan tuon hinnasta.. Eihän noita tarkotus olekkaan todellisuudessa myydä on vaan kiva mainostaa, että ”valmistamme suurinta” tai ”ohuin televisio maailmassa” yms ääripäitä..

 8. Itse ostin 2007 kesän alussa 40″ full hd lcd telkkarin halvalla silloisiin hintoihin nähden. 2300€ 😀

 9. Ja meillä kattellaan pääasiassa pientä vanhaa matkaTV:tä vaikka isompi putkitöllökin olis tarjolla.

  Sopii nykyisille TV-ohjelmille ja elokuvat ei huvita. Turha hommata parempaa.

 10. Kohta teeveet on niin isoja että ne ei mahdu olohuoneeseen. sen sijaan kaikilla on oma elokuvateatteri missä on sitten lcd telkkari

 11. heikkinen: Kyseessä on 4k resoluutio, ei siinä ole ajateltukaan Full HD:ta. Myynnissä on jo 5k-resoluutioon kykeneviä videokameroita, joten eiköhän tässä piakkoin ala markkinamiehetkin jo unohtamaan tuon Full HD:lla mässäilemisen.

Kommenttien lisääminen on estetty.