cocoonlaite

Onhan sitä jo vaikka kuinka kauan aikaa sitten osattu porkkanoita ja viljaa maasta nostaa, mutta kukapa uskoisi seuraavan joulukinkkusadon kasvavan keittiön nurkassa? Hiljattain Electroluxin sponsoroimassa suunnittelukilpailussa ”teleporttaavan jääkaapin” voittanut Cocoon lupaa ”kasvattaa” lihaa. Kasvattamisella tarkoitetaan tässä yhteydessä sitä, että Cocoonin astiaan asetetaan valmiita ”ruokapaketteja”, jotka sisältävät lihassoluja, happea ja muita ravinteita. Laite tämän jälkeen kuulemma lämmittää eläinsoluja ja ”kasvattaa” tätä rataa purtavaa.

Suunnittelijat lupailevat 100% aitoa lihaa/kalaa eläimiä uhraamatta. Ikävä kyllä tarkempaa tietoa toiminnasta ei ole vielä saatavilla, mutta konseptina kuulostaa jo melko scifi-elokuvista repäistyltä. Miltä lie pussikala sitten maistuu?

Lähde

Edellinen artikkeli2010 Brabus Mercedes-Benz Viano Lounge
Seuraava artikkeliLok8u num8 – Isoveli valvoo

16 KOMMENTIT

 1. siisti idea ainaski. Ehkä tätä voidaan soveltaa jossain määrin hyödyllisesti siten, että saasteita tulee vähemmän tai jotain vastaavaa teollisuus alalla.

 2. Siis lihasiivu koneeseen, tuloksena epämääräistä mutta kuitenkin orgaanista ja syötäväksi kelpaavaa mötöä? Be afraid, be very afraid…

 3. Tarvitseehan lihas kasvaakseen muutakin kuin happea ja lämpöä. Mistä ravinteet? Maku voi olla myös melko olematon, mutta siitä en aio itse ottaa selvää. Kakkosella kerran joku prohveessori esitteli labrakasvatettua pihviä, oli sellaista vaaleanpunaista tasaista mössöä. Ei kuitenkaan syönyt.

 4. heikkinen : …“ruokapaketteja”, jotka sisältävät lihassoluja, happea ja muita ravinteita.

 5. Eläimiä uhraamatta ?? kunnon Lihaa… Pysyn kyllä jauhelihassa 🙂

 6. tuo ei mitenkään eroa ketjuhampurilaisen tai makkaran sisällöstä, se mikä kasvussa menetetään liikunnassa korvataan hormoneilla ja geenimanipulaatiolla. mikään ei siis muutu nykyisestä häkkieläinlihasta. syökää edes luomua jos aiotte lihan puolesta puhua

 7. Sekaruokalijoille on turha kertoa kasvissyönnistä, koska heiltä puuttuu empatian kyky. Tullut todettua noin tsiljoona kertaa.

 8. Haiskahtaa vähän. Tai paljonkin. Jos kyseinen laite olisi olemassa, se luultavasti ansaitsisi Nobelin palkinnon.

 9. Täytyy jäädä vielä oottamaan että saa tehdä niin kuin Paluu Tulevaisuuteen (kakkos osassa). Siinähän laitettiin tosi mini kokoinen pizza ”mikroon” ja sekunnin kuluttua oli mega kokoinen ’lätty’…

 10. En usko että tollaista on oikeasti myynnissä (vielä), mutta siinä olisi vegetaristeillekkin mahdollisuus saada lihaa ilman eläinten tappamista.
  Tietenkin joku pitää synteettistä lihaa moraalittomana, mutta kyllä tuo minusta on moraalisempaa kuin teurastamot.

 11. Synteettistä lihaa kehitetään tälläkin hetkellä laboratorioissa jossain päin maailmaa. Ajatus on lähtökohdiltaan melko hyvä, koska ihmisiä on lähes mahdototna saada muuttamaan tapojaan ja tottumuksiaan, muutetaan tuotantotapoja ja ratkaistaan lihansyöntiin liittyvät eettiset ja ekologiset ongelmat toista kautta.

  Fanaattiselle kasvinsyöjälle on mahdotonta puhua realismista, koska hän on puhuva seinä, joka on sitä mieltä että itse on oikeassa ja muut ovat väärässä. Hän myös uskoo, että tarpeeksi sekasyöjien henkilökohtaisia ominaisuuksia ja valintoja kritisoituaan hän saa muutettua sekasyöjät kasvissyöjiksi. Tähän hän uskoo vakasti, vaikkei sitä olisi koskaan tapahtunut.

  Itse en syö lihaa kovin usein, mutta välillä kuitenkin, enkä juuri saa tunnontuskia. Tiedän näet että ravinnon laatuun ja tuotantoon liittyvät ongelmat ovat sellaisia, ettei niitä ratkota yksilöiden kulutustottumusten kautta, vaan laajemmilla toiminpiteillä. Olen myös sitä mieltä, että ihmisten oikeudet menevät automaattisesti muiden eläinten oikeuksien edelle. Tämä ei johdu empatiakyvyn puutteesta, vaan sen kohdistamisesta oikeaan osoitteeseen.

 12. eli jos tuohon laitteeseen laittaa vaikka ihmis-soluja niin
  kannibaalitki sais syödä ”ihmistä” tappamatta ketään… ja jos laitteen unohtaisi pitempään päälle kävelisiköhän parisen viikon päästä vastaan joku oudon muotonen lihamöykky.

Comments are closed.