Modaaja nimeltään Valtteri on istuttanut radio-ohjattavaan autoonsa langattoman videokameran. Vaikka idea ei tietenkään ole mitenkään ainutlaatuinen, niin toteutus on siltä varsin tyylikäs! Tässä Valtterin lähettämiä kuvia ja kuvaus toteutuksesta:

kamera-auto-001.jpg

kamera-auto-002.jpg

”Kamera-auto on radio-ohjattavan auton ja langattoman värivalvontakameran yhdistelmä. Kameran tilasin tietenkin e-villestä. Autossa ja kamerassa on kummassakin noin sadan metrin kantama. Kamerakuvaa tarkastellaan televisiosta johon on liitetty kameran vastaanotin. Ajelen autolla talon alakerrassa ja itse istun yläkerran sohvalla seuraten auton kulkua telkkarista.  ”

Edellinen artikkeliPurkki, jonka pohjalle ei jää jämiä
Seuraava artikkeliUSB-päänhierontalaite

37 KOMMENTIT

 1. aina pienenä haaveilin tommosesta kun jossain yksin kotona leffassa sillä pojalla oli tollanen niin se vakoili sillä olisi ollut sillon niin siistiä ohajata vaikka tietokoneella radio ohjattavaa ilman että tarvii juosta perässä.

 2. Ajattelin tehdä samanlaisen kamera virityksen helikopteriin. Kopterina olisi Leluja.netin Honey Bee. Hintaa tulisi vain 110 + postikulut.

 3. Hitsi kun on makee peli!

  tuolla kun kiusaa tyttöjä. 😀
  tai laittaa sen saunaan. >D

 4. Vois tilaa kans saman kameran.. Lisänä pistäisin servon ohjaamaan kameraa, jotta vois katsoa ympärille/ylöspäin jne 😉

 5. Eikös noit ole valmiina jo myynissä (auto ja kamera)? kamera vielä kääntyy hiukan kun kääntyy autolla …

 6. Vanha juttu, tein tommosen jo penskana 😉 Ja parit servotkin siinä oli. Ei se paljoa maksanut, näin Turkissa kaupan ikkunassa kahdella kympillä ”Wireless Camera!” harmi kun kamera meni rikki, linssit ja muut lasipalat irtos. =(

 7. Hah hah, loistava! Näin yksillä messuilla RC-helikopterin johon oli lisätty kamera ja ohjaimeen oli integroitu MP4-soitin, jonka näytöltä pystyi seuraamaan kamerakuvaa ja nauhoittaa videon. Se olisi hauska. Voisi ottaa ilmakuvaa kodista tai käydä katsomassa naapurin grillijuhlia 🙂

 8. Tulihan tuollainen itsekin rakennettua ja melko samanlaisista osistakin noin niinkuin kuvasta päätellen.

  100m kantomatka jäi kyllä kaupunki olosuhteissa haaveeksi vain. Luulempa, että naapurustoon tusinatolkulla ripotellut WLAN-purkit yhdistettynä paksuihin betoniseiniin on aika tappava yhdistelmä. Myös moottorista ja muusta elektroniikasta tulee aavistuksen häiriöitä, vaikkakin käytin kameralle omaa akkua.

  Kyllä tuo sisätiloissa ihan hienosti futaa, mutta ulkona kun auto häipyy nurkan taakse niin kuvakin häipyy aikasen äkkiä. Myös pihan toisessa päässä ajaessa suora näköyhteys tuntuu varmemmalta, kuin kohinaisen kuvan perusteella arvailu.

  Bonuksena käyttämässäni kamerassa on kuitenkin älyttömän herkkä mikrofoni, joka tosin auton liikkuessa ei paljoa lämmitä, kun moottorin melu peittää kaiken muun alleen.

  Autona käytin vähän järeämpää n.300€ maksavaa Traxxas merkkistä itse koottavaa stadium truck mallia Scorpion sähkömoottorilla. Tuulilasin taakse kameran viritin vanhoilla Mecano-osilla kiinni ja kurasuojaksi teippasin kerroksen elmu-kelmua ympärille. Öljyiskarit pitävät kuvan varsin siedettävän vakaana myös vähän kovemmassa vauhdissa.

  Kamera-Vastaanotin yhdistelmä toimii 2.4GHz alueella ja kantaa mallinumeroa LJ-329 hintaa tällä oli vähän reilu 100€ ja paketissa puhuttiin 100m kantomatkasta. Ominaisuuksissa mainittu 62 asteen kuvakulma vaikutti hyvältä projektia varten.

 9. Paljonko tuo E_villen kamera painaa?
  Olis tarkoitus laittaa RC-lentokoneeseen joku kamera.

  Mikä tuo johto on, joka siitä lähtee? Virtalähdettä varten vai saako siitä kuvan myös langallisesti ulos?

  Kantamakin varmaan toimii paremmin yläilmoissa kun on kokoajan esteetön näkyvyys.

  Tuo olis sopivan hintainen laite ensimmäiseksi kokeeksi. Ei niin harmita jos menee tuhannen paskaksi maahansyöksyssä 🙂

 10. Kamera painaa akun kanssa 120 grammaa. jos keveyttä pitää saada niin voi ostaa ladattavan 9v pariston joka on muutaman gramman kevyempi.

  Kyseinen johto on virtajohto joka menee kameran takana näkyvään 9v paristoon.

  Tuhannen paskaksi kamera ei kyllä mene, sen verran kestäväksi on tehty, siinä on paksu metallikuori joka ei kyllä ihan heti mene rikki. Ainut helposti rikkoutuva osa on virtajohto joka saattaa katketa.

 11. Ok, voi olla että se on sitten hivenen painava koneeseen, joka painaa alle 600g.
  Tai mistä sitä tietää, miten suuria taakkoja se jaksaa ilmaan repiä..

  Voi hyvinkin nostaa 1/6 oman painonsa verran. Lento-ominaisuudet eivät välttämättä kyllä ole enää parhaimmat..

  Vois tuota kokeillakin..

 12. suositteletteko walkera 4# kopteriin.itelläni on semmonen ja mietin paljo maksas kamera.

 13. Onhan tuo hieno mutta maksaa kyllä aika paljon! Mutta silti yhdyn ylläolevaan kommenttiin!

 14. olisi kiva laittaa RC lentokoneeseen jos kantomatkaa olisi vaikka
  pari kilometria niin käyttöä olisi varmasti
  olen esimerkiksi you tubella nähnyt hienoja video pätkiä joissa on
  ollut kamera lentokoneessa ja kiinnittänyt huomiota pitkään kameran
  kantomatkaan se on jotain 3 mailin luokkaa
  en tiedä myydäänkö suomessa näin pitkiä kantomatkaa omaavia
  minikamera systeemiä

 15. Tollasen laittaa rc-lentokoneen kyytiin ja siirtää videon ja ohjaus signaalin kolme geen kautta niin tulee mukavasti kantamaa lisää. En tosin tiedä minkälainen viive siitä tulee.

 16. Tilasin itsekkin tuollaisen viikko sitten.

  Kysyisin voiko/miten Tv:llä voi nauhoittaa/katsoa yms. videota?

  ..ja voiko värejä säätää jotenkin, minulla on vähän huonot värit. :/

 17. Parempi tapa käyttää mini kameraa on laittaa se pienois mallin junan vaunun sisään tai jopa mini rc auton katolle.

 18. laitappa tuollanen kauko-ohjattavaan helikopteriin vähänkö ois siisti mut se riippuu kameran painosta, että jaksaako se kantaa

 19. Tänään alotin projektin vanhasta mustavalkovalvontakamerasta, Akuista, Servoista ,Teollisuuspyöristä ,Ja moottorista väsään saman tyyppistä ajattelin piilottaa koulun sisälle 😀 +Kilometrin lähetin ja vastaanotin 😀

 20. Tämä käyttämäni vastaanotinkin saattaa riittää jos siihen kytkee isomman antennin ja antenninvahvistimen, hyvällä lykyllä saattaa siihen saada kytkettyä normaalin televisioihin tarkoitetun vahvistimen. Pitääpä joskus kokeilla olisi nimittäin minullakin suunnitteilla rakentaa sukellusvene.

Kommenttien lisääminen on estetty.