monotracer-katettu_moottoripyora.jpg

Toisin, kuin kuvan perusteella saattaisi luulla, tämä 52 500 euron arvoinen (+verot) katettu moottoripyörä ei ole mikään konsepti, vaan aito tuotantopyörä. Sveitsiläisen Peraves -nimisen yrityksen valmistama, täysin katettu MonoTracer käyttää voimanlähteenään 130 hevosvoiman moottoria, joka kiihdyttää pyörän 5,7 sekunnissa sataan, tämän huippunopeuden ollessa 250 km/h. Mikäli päätät hankkia pyörän, niin ensimmäiset on luvattu ulos liukuhihnalta jouluksi. Ensimmäiset pyöränomistajat pääsevät siis heti kokeilemaan myös tämän todellisen ”koppimopon” talviajo-ominaisuuksia. Ainakaan viiman ei sisäilmanlämmittimellä varustetun MonoTracerin ohjaamossa pitäisi olla yhtä jäätävä, kuin vastaavien avonaisten pyörien selässä.

Muutama kuva lisää linkin jälkeen

katupyora1.jpg

monotracer-ohjaamo.jpg

monotracer-back.jpg

Lähde: www.monotracer.com

Edellinen artikkeliNeo Geo Stick 2 -arcade-ohjain Wii:lle
Seuraava artikkeliMaan ympärys on täynnä avaruusromua

24 KOMMENTIT

 1. Eiks tällänen oo jo vanha juttu muistelen vanhoista Tekniikan Mailmoista lukeneeni pikkupoikana…

 2. oisko siihe rakennettu jonkinlainen samanlainen mekanismi kuin esim segwayhin, en kyllä asiasta tiedä

 3. Siinä on apupyörät jotka taittuvat alas. Näkyy tuossa viimeisessä kuvassa valkoisen ja harmaan alueen rajassa…

 4. ohjaustangon leveydestä päätellen tuolla ajetaan sitten jotain 50km/h kun muuten lähtee käsistä. Muuten kyllä ei niin mahoton keksintö,vähän tuo pysähtyminen/kaatuminen vähän arveluttaa…

 5. Viimeistään parkkipaikalla kun könyää pihalle tuolta kopista, tuo koko rakkine kaatuu nurin.. Seuraavalla reissulla kärsitäänkin tuulen viimasta joka puskee sisään katteiden jäänteiden lomasta.

  Eikös pyöräilyssä ole juuri ideana avoimuudesta ja vapaudesta nauttiminen, johon kuuluu tuulenvire ja esteetön nökymä ympäriinsä, ilman ikkunoita tai muita esteitä.. Tuo siis rikkoo melkoisen vahvasti pyöräilyn perusajatusta.

 6. Juu, kyllä nuo rullat tulevat tuolta sivuilta ulos, kun nopeus hidastuu riittävästi. Eivätköhän nuo sveitsiläiset insinöörit ole miettineet asian myöskin niin, että normaalivartaloinen tuolta kopista pystyssä pääsee. Lisäksi, jos on tieliikennekäyttöön hyväksytty, niin varmasti oleelliset turvallisuusasiat on otettu huomioon myös maantieajoa ajatellen.

 7. heikkinen ehkä se voi olla niin, mutta oletkos koskaan ajanut moottoripyörällä tai yleensäkin laittanut hyvin istuvaa/pieniaukkoista umpikypärää päähäsi? Tavan tallaajana voisi sanoa, että esteetön näkymä olisi joka suuntaan joka ikävä kyllä ei pidä yhtään paikkaansa. Näissä bomber-ja kyykkypyörissä on yleensä olemattomat peilit/peili jos on peiliä lainkaan ja matkapyörissä takanaistuja voi olla este näkyvyydelle vaikka peilit olisivatkin isot/hyvät(kunnon matkapyörässä näkyvyys on tietysti hyvä taakse jne. mutta niitä ei näe vielä kovin usein/maksavat yleensä paljon). Kuollutta kulmaa tulee ikävä kyllä paljon, varsinkin jos peili on vain toisella puolella. Minusta ei voi puhua mistään esteettömästä näkymästä! Huom. olen siis monien pyörien omistaja ja tiedän mistä puhun.

  Esteettömämpi näkymä olisi esim. jossain elämysautossa, rantakirpussa, avoautossa tai traktoriksi rekisteröidyssä mönkkärissä (tuossa mönkkärissä mielestäni ei tarvitse käyttää kypärää) jossa ei tarvitse käyttää kypärää eikä kehikko olisi kovin tiellä ja niistä löytyvät monesti vielä jonkunlaiset/hyvät peilit). Tämä vaan, että nämähän eivät ole kaksipyöräisiä.

 8. ja tohon ylempään vielä yksi juttu: kun sanoin tuosta kypärästä, niin ei riitä, että kääntää silmiä nähdäkseen lähelle etuviistoon niinkuin esim autoillessa on mahdollista(tukipalkki tulee vain ikävästi tielle) vaan kypärän kanssa koko päätä pitää kääntää sinne minne haluaa katsoa. Eli se siitä esteettömästä näkymästä

 9. mä kokeilin aikoinaan nojapyörää. mahtaakohan tuo moottoripyörä olla yhtä hankala lähteä liikkeelle.

 10. Jotenkin – varsinkin kun kolmatta kuvaa kattelin – syntyi sellainen tunne, ettei tuossa olisi miteenkään hirveän mukava ajaa. Yhdyn siinä heikkisen kanssa, että tuossa häviää lähes kokonaan se (moottori)pyöräilyn perin idea.

  Voisivat vääntää nuokin sitten sähköllä kulkeviksi, niin ois jotain uuttakin. Kiihtyvyys saatais varmaan aika törkeän suureksi (

 11. Näyttää hauskalta ja kylmällä säällä tuossa on varmasti etunsa. Olisi mukava testata, vaikka en kortittomana muuten mitään ajakaan.

 12. toisaalta kauhean kylmillä keleillä ei ole enää asiaa kakspyöräsillä, nimittäin hupskeikkaa sitä ollaankin kumollaan mustanjään takia

 13. Tohonha ajaa vaa vierelle ja tuuppaa kumoon 😀

  Tyylikästä muotoilua, ei voi muut sanoa, kyllä haluaisin testata ehdottomasti!

 14. Onkohan tossa pissapojat? Jos tulee kunnon kuraroiskaisu ikkunaan voi näkyvyys meinaan mennä aika huonoksi. Korrekin 5-Sateesta ei sentään ihan kaikesta selviä.

 15. joo en kyllä ikinä halua pyörän kyytiin talvella, on lievästi ilmaistuna ”suicidal” -ajatus edes lähteä yrittämään.

 16. Saisinkohan sponsori rahaa tälläisellä pyörällä tehtävään maailmanympäri ajoon, lisäksi tässä on huomattavasti enemmän mainospinta-alaa kuin tavallisessa moottoripyörässä.

Kommenttien lisääminen on estetty.