Toyota iQ tulee myyntiin loppuvuodesta

toyota-iq_henkiloauto.jpg

Japanilainen autovalmistaja Toyota on eilen esitellyt Geneven automessuilla mallinimellä IQ varustetun uuden pikkuautonsa. Toyota IQ, joka sai ensiesittelynsä konseptimallina vuoden 2007 Frankfurtin automessuilla on suunniteltu selvästikin kilpailemaan samoista markkinoista Smart Fortwo automallin kanssa.

toyota-iq-ohjaamo.jpg

Ainoastaan 2,985 metrin mittainen auto tarjoaa paikat maksimissaan kolmelle aikuiselle ja yhdelle lapselle. Kokoon nähden suuret sisätilat on onnistuttu toteuttamaan muiden muassa pituuteen nähden suuren akselivälin avulla, joka on tasan 2 metriä. Auton muotoilu edustaa Toyotan mukaan ”tekno-orgaanista tyylisuuntaa”. Futuristisen näköisen auton kojelautaa hallitsee suuri, 5,8 tuuman navigaattorinäyttö, joka toimii ilmeisesti myös äänentoistolaitteiston näyttönä. Toyota IQ:n moottoreista tai kulutuksesta ei vielä ole muuta tietoa, kuin että moottorivaihtoehtoina tulee olemaan kaksi eri bensamoottoria ja yksi dieselmoottori. Auton hinta on myöskin vielä arvoitus.

Pienestä koostaan huolimatta Toyota IQ on saanut Euro NCAP törmäystesteissä täydet viisi tähteä. Malli on tulossa myyntiin maailmanlaajuisesti vuoden 2009 alussa. Toyota suunnittelee myyvänsä mallia noin 100 000 kappaletta ensimmäisen vuoden kuluessa.

Fiksun ja tyylikkään oloinen paketti kaiken kaikkiaan siis.

Lähde: www.leftlanenews.com