Monet ovatkin jo varmaan nähneet tämän videon, mutta laitetaan se nyt kuitenkin. Purduen yliopiston tutkijat ovat luoneet simulaation 9/11 WTC-terrori-iskusta. Törmäyksessä on simuloitu materiaalin, polttoaineen ym. vaikutus erikseen ja sitten yhdistetty ne. Tähän mennessä tutkijat ovat arvioineet kuinka monta rakennuksen 47 I-parruista katkesi törmäyksessä: 94. kerroksessa 11, 95. 10 ja 96. 9. Tutkimusten perusteella noin 25% parrun murtuminen aiheuttaa sortumisvaaran.

Enpä sitten tiedä, mitä tällainen tutkimus loppujen lopuksi selvittää. Käsittääkseni uudemmat pilvenpiirtäjät rakennetaan erilaisilla elementeillä. Ehkä vanhojen rakennusten kestävyyttä voidaan parantaa ja arvioida mahdollisten uusien terrori-iskujen tai luonnonmullistusten vaikutusta: jos on vaara, että rakennus sortuu, palomiehet eivät sitten mene rakennukseen.

Mainos! Osallistu kyselytutkimukseen ja voita Porche Boxter Cabriolet viikoksi käyttöön!

Edellinen artikkeliDramaattinen maaorava
Seuraava artikkeliMies selvisi punailveksen hyökkäyksestä kuristamalla eläimen

1 KOMMENTTI

  1. Tärkeämpää olisi kai spekuloida syillä, jotka johtivat iskuun. Allah u akbar!

  2. Mitenköhän iso kohu on tästäkin nostettu jenkkilässä, kun iskua ruvetaan penkomaan.. Yleensähän siellä pyritään vaikenemaan koko jutusta ja välttelemään keskustelua siitä. Sitten aina iskun vuosipäivänä järjestetään naurettavaa seremoniasirkusta.. Mutta tuo välttely johtuu uskoakseni siitä että hallitus pyrkii hillitsemään keskustelua eri virastojensa kautta peittääkseen osallisuuttaan iskuissa. Kaikkihan tietävät että kyseessä oli salaliitto. Buska itse palkkasi ne lentäjät niihin koneisiin että pääsisi iskemään öljymaihin. Nämä iskut sitten nostivat öljyn hintaa ja täten myös jenkit saivat öljystään paremman hinnan.

  3. SIIS täähän on niin selvää että se oli salaliitto! jos yhtää jaksatte penkoa faktoja niin ootte varmoja siitä. tää on nii naurettavaa kun vieläkin puhutaan terroristi-iskusta… ihmiset ovat vain niin tyhmiä… ”Buska itse palkkasi ne lentäjät… ” eikä bush ketää palkannu, jos tarkotit sitä, bush on niin tyhmä että sitä ohjaillaan koko ajan. usan hallitus on niin korruptoitunut että ei ihme että tällästä tapahtuu. samoin fbi joka oli mukana kaikkein eniten täs jutus…

  4. Sitä mä oon aina ihmetelly, et jos rakennus palaa ylimissä kerroksissa, miten se voi romahduttaa koko rakennuksen? eihän se ole mahdollista? varsinkin kun pilvenpiirtäjät tukeutuu usein rautaan joka ei sula kerosiinin auheuttamassa kuumuudessa. mitä siis todellisuudessa tapahtui 9/11? ja miten pentagoniin törmänneestä koneesta ei jäänyt siipien jälkiä seinään? en ymmärrä.

  5. No katsos. Lentokoneen törmäys vaurioitti tukipalkkeja jotka tuolla videolla näkyy varsin hyvin, ja näiden katkeaminen aiheutti ylimpien kerrosten romahtamisen, mikä johti koko rakennuksen romahtamiseen. Tulipalo sinänsä ei tuhonnut torneja. Pentagonista en tiedä varmasti mutta luulen että koneen vauhti oli niin kova että tämä ei jättänyt mitään jälkiä paitsi ison kuopan.

  6. Minusta on outoa kun wtc ei heti romahtanut ihmiset saavat kiittää rakentajia! koska suurimmalla todenäköisyydellä se olisi romahtanut heti

  7. Siis nuo lentokoneiden iskut WTC rakennuksiin olivat pelkkää hämäystä. Rakennukset romahtivat pommien avulla. Videoilla näkee kuinka esim. romahtaessaan rakennuksen huippu kallistuu, mutta ei kaadu vaan rakennus romahtaa LIIAN symmetrisesti.

  8. No miten sit kaikki ihmiset näki sen itse siellä kun ne osuivat ”Meikäläinen” ?

  9. Jos noita WTC materiaaleja selaa enemmän, niin tajuuaa, että Osamalla ei ole tornien sortumisen kanssa mittän tekemistä. Kuika esimerkiksi Attan passi löytyi kadulta vahingoittumattomana kuten toisaalla olevasta dokumentista kävi ilmi.