Nokia osake

Nokia on tuttu suomalainen tuotemerkki, ja yritys on toiminut vuodesta 1865 lähtien. Nokia oli aikoinaan maailman suurin matkapuhelinvalmistaja, mutta sittemmin se on jäänyt jälkeen Applen ja Samsungin kaltaisista kilpailijoista. Nokia Oyj on silti edelleen maailmanlaajuisesti tunnettu yritys, ja nykyään Nokian suurimmat liiketoiminnot liittyvät tietoliikenneverkkoinfrastruktuuriin, kartoitus- ja paikannuspalveluihin sekä teknologian kehittämiseen. Nokia on parhaillaan luopumassa televiestintälaitteita valmistavasta divisioonastaan, mutta jatkaa mobiililaitteiden valmistusta uuden tuotemerkin alla.

Nokia on parhaillaan myymässä matkapuhelinyksikköään Microsoftille, mutta se jatkaa toimintaansa televiestintäyhtiönä. Nokia on vahva ja vakaa yritys, jolla on pitkä menestyshistoria, ja Nokian tunnetut tuotteet ovat aina luotettavia ja aina korkealaatuisia. Nokia on arvostettu tuotemerkki, jolla on pitkä menestystarina, ja Nokian osakkeenomistajat voivat luottaa siihen, että heidän sijoituksensa on hyvissä käsissä.

Nokia on julkistanut kolmivaiheisen suunnitelman kestävän ja kannattavan kasvun ja teknologiajohtajuuden saavuttamiseksi. Nokian toimitusjohtaja Rajeev Suri esitteli suunnitelman yhtiön pääomamarkkinapäivän tilaisuudessa. Nokia aikoo keskittyä kolmeen avainalueeseen: Nokia Networks, HERE ja Advanced Technologies.

Nokia Networks on Nokian ydinliiketoiminta, ja se tulee jatkossakin olemaan yhtiön painopistealue. Nokia aikoo vahvistaa asemaansa televiestintämarkkinoilla laajentamalla asiakaskuntaansa ja parantamalla tuotevalikoimaansa. Nokia Networks aikoo myös investoida 5G-teknologiaan, jonka odotetaan olevan merkittävässä roolissa matkaviestinnän tulevaisuudessa.

HERE on Nokian kartta- ja navigointiliiketoiminta. Nokia aikoo laajentaa HEREn toiminta-alaa kehittämällä uusia tuotteita ja palveluita autoalan asiakkaille. HEREn odotetaan hyötyvän myös autonomisten ajoneuvojen ja ”connected car” -markkinoiden kasvusta.

Advanced Technologies on Nokian tutkimus- ja kehitysyksikkö. Nokia aikoo lisätä investointejaan tähän divisioonaan kehittääkseen uusia tuotteita ja palveluja asiakkailleen. Advanced Technologies keskittyy myös 5G-teknologian kehittämiseen ja laajentumiseen uusille markkinoille, kuten esineiden internetiin (IoT).

Tässä artikkelissa käymme tarkemmin läpi Nokian taustoja sekä kerromme sinulle, kuinka Nokia osakkeen ostaminen onnistuu helposti jo heti tänään! Voit lukea Nokian osakkeista enemmän täältä: https://nokiaosake.com/.

Nokia osake tutuksi

Nokia on noteerattu Helsingin pörssissä vuodesta 1977 lähtien. Nokian markkina-arvo on noin 32,5 miljardia dollaria, ja sen osakkeet noteerataan Nasdaq OMX Helsingin pörssissä. Nokian osakkeita on liikkeellä noin 2,5 miljardia kappaletta ja sen keskimääräinen päivittäinen kaupankäyntivolyymi on noin 2 miljoonaa kappaletta. Nokian tämänhetkinen pitkän aikavälin tavoite on saavuttaa yli 14 prosentin vertailukelpoinen liikevoittomarginaali. Nokian vuoden 2021 talousraportissa todetaan, että yhtiö aikoo keskittyä entistä enemmän kehittyneisiin teknologioihin, HEREen ja Nokia Networksiin saavuttaakseen kestävää ja kannattavaa kasvua. Nokia odottaa myös ylittävänsä liikevoittomarginaaliennusteensa vuonna 2022.

Nokian liikevaihto on kasvanut sen jälkeen, kun se julkisti kolmivaiheisen suunnitelmansa kestävän ja kannattavan kasvun saavuttamiseksi. Nokian liikevaihto vuoden 2018 kolmannella neljänneksellä oli 5,5 miljardia euroa, kun se vuonna 2017 oli 5,2 miljardia euroa. Tänä vuonna Nokia teki 178 miljoonan euron nettoneljännesvoiton, kun viime vuonna tappiota kertyi 163 miljoonaa euroa. Lisäksi oikaistu liikevoitto nousi 447 miljoonaan euroon kuluneella vuosineljänneksellä, kun se viime vuonna vastaavana aikana oli 416 miljoonaa euroa.

Nokia osakkeen ostaminen

Nokia osakkeiden ostaminen on suosittua sijoittajien keskuudessa, jotka etsivät pitkäaikaista sijoitusta luotettavaan ja vakiintuneeseen yritykseen. Nokian taloudellinen asema on vahva ja vakaa, mikä tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon sijoittajille. Nokian osakkeita voi ostaa suoraan Nokialta tai välittäjän kautta. Nokia tarjoaa myös suoraostosuunnitelmia, joiden avulla voit ostaa Nokian osakkeita alennettuun hintaan.

Sijoittajien tulisi tehdä oma selvityksensä ennen Nokian osakkeen ostamista, sillä osakkeen hinta voi vaihdella merkittävästi markkinaolosuhteiden vuoksi. On tärkeää ymmärtää, miten yhtiön liiketoimintamalli toimii sekä sen taloudellinen tulos ja näkymät, ennen kuin sijoitat vaivalla ansaitsemasi rahat Nokian osakkeisiin. Lisäksi on hyvä olla tietoinen mahdollisista muista riskejä kuten valuuttakurssivaihteluista, korkomuutoksista sekä poliittisista ja taloudellisista tapahtumista. Nokian osakekurssiin voivat vaikuttaa myös Nokian itsensä julkistamat uutiset, kuten uusien tuotteiden tai palveluiden lanseeraus. Seuraamalla Nokian kehitystä ja pysymällä ajan tasalla uutiskehityksestä sijoittajat voivat tehdä tietoon perustuvia päätöksiä siitä, milloin Nokian osakkeita kannattaa ostaa

Nokian osakkeista kiinnostuneilla sijoittajilla on useita osto vaihtoehtoja. Voit ostaa osakkeita Nokian omasta ostosuunnitelmasta, joka tarjoaa alennettuja hintoja. Nokian osakkeita voi ostaa myös jälkimarkkinoilta, kuten Nasdaq OMX Helsingistä. Nokian osakkeita voi ostaa myös verkossa välittäjien kautta tai suoraan Nokialta. Lopuksi Nokialla on American Depository Receipt (ADR), jonka avulla yhdysvaltalaiset sijoittajat voivat ostaa Nokian kantaosakkeita eurojen sijaan Yhdysvaltain dollareina. Näin yhdysvaltalaisten sijoittajien on helpompi ostaa Nokian osakkeita ilman valuuttakursseja ja muita valuuttamuunnoksia.

Olitpa sitten aloitteleva sijoittaja tai sinulla on vuosien kokemus osakkeisiin sijoittamisesta, Nokian osakkeiden ostaminen tarjoaa sijoittamismahdollisuuden kaikille, jotka etsivät pitkän aikavälin kasvumahdollisuuksia. Nokian osakkeenomistajat saavat osinkoja yleensä kaksi kertaa vuodessa. Nokia maksaa maaliskuussa osingon (yleensä noin 30 %) ja elokuussa lopullisen osingon (yleensä noin 70 %). Nokia maksaa osinkonsa yleensä euroina, mutta on viime aikoina alkanut maksaa niitä myös Yhdysvaltain dollareina yhdysvaltalaisille osakkeenomistajille. Lisäksi Nokia tarjoaa myös osakkeiden takaisinosto-ohjelmia , joiden avulla Nokia voi ostaa omia osakkeitaan takaisin markkinoilta. Nokia toteuttaa osakkeiden takaisinosto-ohjelmia yleensä silloin, kun se uskoo, että Nokian osakkeen hinta on aliarvostettu.

Ohjeet Nokia osakkeiden ostoo

Ennen kun päätät Nokia osakkeisiin sijoittamista, huomio seuraavat seikat:

 1. Päätä, kuinka paljon rahaa haluat sijoittaa Nokian osakkeisiin, ja tutki Nokian tulevaisuudennäkymiä ennen sijoittamista
 2. Valitse välittäjä tai foorumi, jonka kautta ostat Nokian osakkeita, kuten Nokian suoran ostosuunnitelman tai verkkomeklarin
 3. Ota huomioon valitsemaasi alustaan mahdollisesti liittyvät maksut ja mahdolliset valuuttakurssiriskit, jos ostat Nokian osakkeita euroalueen ulkopuolelta
 4. Osta Nokian osakkeita hintaan, jonka olet valmis maksamaan, ottaen huomioon osingonmaksut ja osakkeiden takaisinosto-ohjelmat
 5. Seuraa sijoitustasi säännöllisesti ja pysy ajan tasalla Nokian uutisista ja markkinaolosuhteista, jotka voivat vaikuttaa Nokian osakkeen hintaan
 6. Myy Nokian osakkeesi, kun uskot, että sen arvo on laskenut

Nokiaan sijoittaminen on henkilökohtainen päätös. Nokian osakkeet voivat tarjota sijoittajille pitkän aikavälin kasvumahdollisuuksia, mutta niihin liittyy myös riskejä, jotka liittyvät kaikkiin osakemarkkinoille tehtäviin sijoituksiin. Siksi sijoittajien on tärkeää tehdä oma tutkimuksensa päättäessään, ovatko Nokian osakkeet heille sopiva sijoituskohde. Mahdollisten Nokian osakkeenomistajien kannattaa aina tutustua Nokian taloudelliseen suorituskykyyn ja tulevaisuudennäkymiin ennen osakkeisiin sijoittamista.

Nokia julkaisee neljännesvuosi- ja vuosiraportteja, joissa annetaan yksityiskohtaista tietoa Nokian liiketoiminnasta ja keskeisistä tunnusluvuista, kuten liikevaihdosta, tuloksesta ja kassavirrasta. Nämä raportit ovat saatavilla Nokian sijoittajasuhdesivustolla. Nokian vuosikertomus sisältää myös yksityiskohtaista tietoa Nokian osinkopolitiikasta ja osakkeiden takaisinosto-ohjelmista. Nokian osakkeenomistajien kannattaa tutustua näihin asiakirjoihin saadakseen paremman käsityksen Nokian taloudellisesta tuloksesta, tulevaisuudennäkymistä ja sijoitusmahdollisuuksista.

Miksi sijoittaa Nokian osakkeisiin?

Vielä lopuksi, seuraavat syyt tarjoavat yhteenvedon miksi sijoittaa Nokian osakkeisiin:

 1. Nokia on tunnettu ja arvostettu tuotemerkki, jolla on pitkä menestyshistoria
 2. Nokian osakkeenomistajat voivat luottaa siihen, että heidän sijoituksensa on hyvissä käsissä
 3. Nokialla on kolmivaiheinen suunnitelma kestävän ja kannattavan kasvun saavuttamiseksi
 4. Nokia Networks, HERE ja Advanced Technologies ovat kaikki yhtiön painopistealueita
 5. Nokian liikevaihto on kasvanut sen jälkeen, kun se julkisti kolmivaiheisen suunnitelmansa
 6. Vuoden 2018 kolmannella neljänneksellä Nokia teki 178 miljoonan euron nettoneljännesvoiton

Monet ihmiset ovat kiinnostuneita Nokian osakkeista, mutta eivät tiedä, miten sijoittaa. Ennen kuin sijoitat Nokian osakkeisiin, on tärkeää tutustua ensin sijoittamiseen ja osakkeisiin sekä valita sijoituskohteet huolellisesti.