Paras varmuuskopiointiohjelmisto Windows 11:sta

Tarvitsemme varmuuskopiointiohjelmistoja tietokoneillemme, koska tallennusasemamme eivät ole ikuisia.

Tekniikka voi mahdollisesti saada ikävän käänteen ja saatat olla yhden askeleen päässä tiedostojen menettämisestä, riippumatta siitä kuinka edistynyttä se on. Esimerkiksi kiintolevyt ovat pahamaineisia kaatumisistaan, ja nykypäivänä kiristysohjelmat voivat tehdä tietokoneen sisällön luoksepääsemättömiksi.

Digitaalisesta sisällöstä on tulossa elintärkeää liike-elämän ja henkilökohtaisen omaisuuden, kuten videoiden, valokuvien ja musiikin kannalta, joten on selvää, että kaikkien suojaamisesta varmuuskopiointiohjelmistoilla on tullut tärkeämpää mitä koskaan aikaisemmin.

Tämä opas sisältää luettelon parhaista varmuuskopiointiohjelmistoista, joita on mahdollista käyttää Windows 11:sta.

Parhaat varmuuskopiointiohjelmat Windows 11:sta

Seuraavaksi käymme läpi turvallisia ja suosittelemisen arvoisia varmuuskopiointiohjelmistoja.

Uranium Backup – Paras ja monipuolinen

Valintasi ei voi mennä pieleen Uranium Backupin avulla, jos etsit luotettavaa varmuuskopiointiohjelmistoa henkilökohtaisille tai yrityksesi tiedoille.

Tämä työkalu auttaa jopa ilmaisessa versiossa suorittamaan tiedostojen ja kansioiden täydet varmuuskopiot, asteittaiset varmuuskopiot ja jopa differentiaalivarmuuskopiot. Se on todella tehokas voimanpesä automaattisilla varmuuskopiointiominaisuuksilla, joka on myös yhteensopiva Windows Serverin kanssa.

Tämän avulla voit kopioida tietoja paikallisista asemista tai verkosta mille tahansa massamuistilaitteelle.

Sinun ei tarvitse olla huolissasi turvallisuudesta, sillä Uranium Backup voi käyttää 256-bittistä AES-salausta, joka takaa turvallisen tietojen tallentamisen. Se voi myös suorittaa Zip64-pakkauksen, kun varmuuskopioit tiedostojasi, jolloin säästät paljon tilaa varmuuskopiointiasemastasi.

Jos sinulla on paljon varmuuskopioitavia lähteitä, olisi niiden suorittaminen manuaalisesti erittäin hankalaa. Tämän ratkaisun aikataulujärjestelmällä voit kuitenkin ohjelmoida toiminnan automaattisesti mille tahansa päivämäärälle ja kellonajalle.

Kaikkia lisäominaisuuksia, kuten pilvivarmuuskopiointia, tiedostojen ja kansioiden synkronointia tai Drive Image -varmuuskopiointia varten, sinun on ostettava parempi versio, kuten Uranium Backup Base.

Itse asiassa on olemassa peräti seitsemän versiota, jotka tarjoavat eri tasoisia ja erilaisia palveluita, joten kannattaa mennä heidän verkkosivustollensa katsomaan, mikä versio on juuri sinun tarpeisiisi paras.

Ilmeisesti ilmainen kokeiluversio ei vaadi rekisteröitymistä tai luottokortin käyttämistä, joten voit testata sitä vaikka heti. Uranium on sinun valintasi, jos etsit parasta automaattista varmuuskopiointiohjelmistoa Windows 11:sta.

Tutustu Uranium Backupin parhaisiin ominaisuuksiin:

 • Automaattinen ja ajoitettu varmuuskopiointi
 • Täysi 256-bittinen AES-salaus
 • Varmuuskopioi kaikki paikallisten tai verkkolähteiden tiedot mille tahansa ulkoiselle massamuistilaitteelle
 • Perusversiolla voit tallentaa varmuuskopiosi pilveen ja suorittaa tiedostojen ja kansioiden synkronoinnin sekä Drive Image Backupin
 • Erittäin käyttäjäystävällinen käyttöliittymä, jota kuka tahansa voi käyttää

Acronis Cyber Protect Home Office – Ihanteellinen kotikäyttöön

Acronis tarjoaa yhden parhaista käyttäjäystävällisistä ja monipuolisimmista varmuuskopiointiohjelmista kotikäyttäjälle.

Sen ratkaisu, Cyber Protect Home Office-palvelu, joka tunnettiin aiemmin nimellä True Image, pystyy luomaan täydellisiä levykuvakopioita parhaan mahdollisen suojan saamiseksi ongelmia vastaan.

Acronis True Image yhdistää varmuuskopioinnin, levyn kloonauksen, pelastuslevyn luomisen ja monia muita järjestelmäapuohjelmia ja levytyökaluja.

Ohjelma tuo varmuuskopiointiohjelmistoihin ainutlaatuisia ominaisuuksia, mukaan lukien mobiilivarmuuskopioinnin ja Facebookin.

Siinä on helppokäyttöisin käyttöliittymä, ja toisaalta sen avulla asiantuntijat voivat päästä käsiksi todella yksityiskohtaisiin varmuuskopiointivaihtoehtoihin.

Tämän ratkaisun oppimiskäyrä on erittäin jyrkkä, koska käyttöliittymä on moderni, ystävällinen ja suoraviivainen ja kaikki nämä ovat yhden painalluksen päässä.

Tämän ohjelman mukana tulee myös työkalu suurten tiedostojen arkistointiin ja analysointiin, ja voit käyttää tätä käyttöliittymän erillisestä painikkeesta.

Lisäksi on mahdollisuus salata varmuuskopio salasanalla, jotta voit olla varma, että vain sinulla on pääsy kyseiseen varmuuskopioon.

Ohjelmiston parhaat ominaisuudet järjestelmän suojaamiseksi:

 • Oletuksena tämä työkalu valitsee koko tietokoneen varmuuskopion lähteeksi
 • Voit vaihtaa tiettyihin asemiin, tiedostoihin, osioihin tai kansioihin
 • Hanki arvio valitun varmuuskopion tarvitsemasta tilasta
 • Sinulla on myös mahdollisuus salata varmuuskopio salasanalla
 • Kun varmuuskopiointi on valmis, sinulla on kaksi vaihtoehtoa: palauta PC ja palauta tiedostot

Paragon Backup & Recovery Advanced – Ystävällinen ja nopea ratkaisu

Paragon Backup & Recovery Advanced on kuluttajaystävällinen työkalu, ja sen mukana tulee myös Wizards, joka opastaa sinulle yleisimmät varmuuskopiointiskenaariot.

Yritys päivittää sitä aggressiivisella tavalla, joten nyt se on jo edistynyt versio, joka tukee Windows 11:sta.

Ohjelmiston mukana tulee myös edistyneempiä ominaisuuksia, jotka on suunnattu innostuneille käyttäjille. Näihin lukeutuu mm. Paragonin tehokkaat levynhallintatyökalut ja varmuuskopiointien ajoitusvaihtoehdot: päivittäin, tarpeen vaatiessa, viikoittain tai vain yksi varmuuskopio.

Jos yrität palauttaa koko järjestelmän, ohjelmisto varoittaa, että se on parasta tehdä ulkoisella palautusvälineellä.

Ohjelmiston parhaat ominaisuudet:

 • Työkalu sisältää valtavia parannuksia käytettävyyteen ja suorituskykyyn verrattuna aikaisempiin versioihin
 • Sen käyttöliittymä on täysin uusittu ja nyt se on helpompi kuin koskaan aikaisemmin
 • Käyttöliittymässä on kolme välilehteä, jotka ovat Home, Main ja X-View
 • Varmuuskopion luonnin aikana saat arvioidun varmuuskopiointiajan
 • Varmuuskopiointia varte Paragon luo virtuaalisen kiintolevyn, jossa on kaikki tiedot

Stellar Data Recovery – Erinomainen tiedostojen palauttamiseen

Stellar Data Recovery helpottaa kadonneiden tai poistettujen tiedostojen palauttamista tietokoneesi kiintolevyltä tai mistä tahansa ulkoisesta tallennuslaitteesta.

Yksi tämän työkalun tehokkaimmista ominaisuuksista on tiedostonhaku. Sen avulla voit etsiä niitä nimen, tyypin, kohdekansion tai loogisen aseman kohdekansion perusteella samalla kun valitset vaihtoehdon poistetut tiedostot/olemassa olevat tiedostot.

Siinä on kaksi skannaustasoa: nopea ja perusteellinen. Jos työkalu ei löydä etsimääsi tietoa pikaskannauksen jälkeen, se siirtyy automaattisesti syväskannaustilaan.

Eikä siinä vielä kaikki, sillä se voi palauttaa tietoja CF-korteilta, flash-korteilta, SD-korteilta (mini SD, micro SD ja SDHC) ja minilevyiltä.

Sinulla on myös mahdollisuus palauttaa tietoja kannettavista laitteista, kuten valokuva- tai videokamerastasi, kunhan tiedot on tallennettu sisällä olevalle muistikortille.

Työkalu tukee yli 300 tiedostotyyppiä, joten sitä on vaikea haastaa tunnistamattomilla tiedoilla. Jos haluat vielä hieman lisähöysteitä, tiedä, että Strellar Data Recovery suorittaa myös sähköpostin palautuksen, joka on arvokas ominaisuus jokaiselle, joka on ajautunut tähän tilanteeseen. Se on todellakin ihanteellinen varmuuskopiointi- ja palautustyökalu Windows 11:sta.

Stellar Data Recoveryn tärkeimmät ominaisuudet:

 • Palauta poistetut tiedostot (mukaan lukien multimediatiedostot)
 • Tukee yli 300 tiedostotyyppiä
 • Tiedostojen palauttaminen kannettavista laitteista (edellyttäen, että tiedot on tallennettu muistikortille)
 • Tietojen palautus vaurioituneelta kiintolevyltä
 • Mukautettu tiedostojen lajittelu
 • Sähköpostin palautus

AOMEI Backupper Professional – Ihanteellinen ammattikäyttöön

AOMEI Backupper on yksi markkinoiden parhaista varmuuskopiointiohjelmistotyökaluista, jonka tarkoituksena on suojata tärkeitä tiedostojasi ja käyttöjärjestelmääsi.

Sinun pitäisi tietää, että AOMEI parantaa jatkuvasti palveluitaan ja tuotteitaan, tarjoamalla jokaisella uudella versiolla edistyneempiä ja tehokkaampia ominaisuuksia.

On mahdollista valita kohteeksi verkkoasema ja samanaikaisesti valita useita tiedostoja NAS:ta varmuuskopiointolähteeksi.

Voit palauttaa tietokoneen lepotilasta tai herätystilasta suorittaaksesi ajoitettuja tehtäviä ja optimoidaksesi USB-liitetyn ikkunan, kun järjestelmä on korkearesoluutioinen.

Sinun on mahdollista myös optimoida Run – sovelluksen laskentamenetelmä kerran päivässä, synkronoidaksesi laskenta-ajan tietokoneen ajan kanssa.

Kuten näet, ratkaisu on erittäin muokattavissa, ja voit jopa optimoida varmuuskopiointimallin poistamaan automaattisesti vanhat varmuuskopiot määritettyjen parametrien mukaisesti.

Tämä kaikki voi kuulostaa monimutkaiselta, mutta tästä löydät yksinkertaisen ja ystävällisen käyttöliittymän, jota voit käyttää intuitiivisesti.

AOMEI Backupper tärkeimmät ominaisuudet:

 • Varmuuskopioi ja palauta järjestelmä, osio, kiintolevy, tiedostot
 • Kloonaa kiintolevy tai osio
 • Palauta tietokone lepotilasta/herätystilasta ajoitettuja tehtäviä varten
 • Hallitse asteittaista varmuuskopiointia ja automaattista varmuuskopiointia
 • Yksinkertainen ja ystävällinen käyttöliittymä

FBackup – Loistava ilmainen työkalu

FBackup on varmuuskopiointiratkaisu, jossa on helppo ajoitus ja yksinkertaiset tilat, joten se on erittäin helppokäyttöinen ja se soveltuu kaikille.

Vaikka siinä ei olekaan monia ominaisuuksia, joita muut tästä listauksesta löytyvät varmuuskopiointotyökalut tarjoavat, se on siitä huolimatta melko tehokas varmuuskopiointiapuohjelma.

Voit varmuuskopioida tiedostosi hetkessä ohjatun Missä/Mitä/Miten/Milloin varmuuskopiointitoiminnon avulla, joka tekee asioista hyvin yksinkertaista etenkin aloittelijoille.

Tämän työkalun hieno ominaisuus on, että voit käyttää monia varmuuskopiointikohteita, mukaan lukien ulkoiset asemat ja voit jopa suorittaa tallentamisen verkossa. Tämä tekee siitä parhaan varmuuskopiointityökalun Windows 11:sta varmuuskopiointiin ulkoiselle asemalle.

Tietysti sitä varten tarvitset myös pilvitallennuspalvelun, kuten Google Driven tai Dropboxin, mutta koska todennäköisesti jo käytät sellaista, niin integrointi on erittäin helppoa.

Varmuuskopioinnin suorittamisen jälkeen tässä työkalussa on myös ohjattu palautustoiminto, joka opastaa sinua saaman tiedot takaisin muutamalla napautuksella.

Lopuksi, vaikka tämä työkalu tarjoaa muita vaihtoehtoja vähemmän ominaisuuksia, se on kuitenkin ilmainen, joten sillä ei ole vaikutusta omaan budjettiin.

FBackup tärkeimmät ominaisuudet:

 • Saat tarkat kopiot tiedostoista käyttämällä Mirror Backup -toimintoa
 • Suojaus lunnasohjelmia vastaan
 • Helppokäyttöinen käyttöliittymä hyödyllisillä ominaisuuksilla
 • Useita varmuuskopiointikohteita, mukaan lukien ulkoiset asemat, CD/DVD-levyt
 • Varmuuskopiot pilvessä suoraan Google Driveen tai Dropboxiin

Kuinka varmuuskopioin koko Windows 11 tietokoneeni?

Voit varmuuskopioida koko Windows-tietokoneesi käyttämällä sisäänrakennettua varmuuskopiointityökalua. Huomioithan, että varmuuskopiointiohjelmiston käyttäminen on turvallisempi vaihtoehto, mutta voit myös varmuuskopioida tietosi Windows 11 -tiedostohistoria asetuksen avulla.

Varmuuskopiointi Windowsin omalla sisäänrakennetulla varmuuskopiointiapuohjelmalla tapahtuu seuraavanlaisesti:

 1. Paina aloitus valikko auki ja klikkaa sieltä kohdasta ”asetukset”
 2. Valitse tilit -osio ja klikkaa kohdasta Windowsin varmuuskopiointi
 3. Oletuksena OneDrive on jo määritetty varmuuskopiointivaihtoehdoksi, mutta voit halutessasi muuttaa asetuksia napauttamalla ”hallitse synkronointiasetuksia”
 4. Voit päättää, mitkä kansiot synkronoidaan, varmuuskopioiden tiheyden sekä kuinka kauan tiedostot säilytetään ennen poistamista

Näiden vaiheiden jälkeen tiedostohistoria arkistoi tietojasi. Tämä Windows-asetus tarjoaa sinulle mahdollisuuden muuttaa varmuuskopiointiasetuksia tarpeidesi mukaan. Voit esimerkiksi valita kuinka usein haluat varmuuskopioida tiedostosi tai mitkä kansiot haluat varmuuskopioida.

Tiedostohistoriaa voidaan kuitenkin käyttää vain ulkoisten kiintolevyjen tai verkkosijaintien kanssa, ja se voi varmuuskopioida vain kokonaisia kansioita, jonka takia varmuuskopiointiohjelmiston käyttäminen on fiksumpaa.

Miksi minun pitäisi käyttää varmuuskopiointiohjelmistoa?

On olemassa useita syitä, miksi sinun on käytettävä varmuuskopiointiohjelmistoa. Esimerkiksi laitteesi voidaan varastaa, kiintolevysi voi kaatua odottamatta tai voit joutua haittaohjelmien uhriksi.

Jos et halua ottaa riskiä kaikkien tietojesi katoamisesta, harkitse varmuuskopiointiohjelmiston käyttöä ja mieluiten pilvipohjaisia, sillä niiden sanotaan olevan turvallisempi vaihtoehto kuin fyysinen varmuuskopiointilaite.

Tietojen tallettaminen ulkoiselle kovalevylle ei ole riittävä suoja. Fyysiset tallennuslaitteet voivat rikkoutua yhtä nopeasti kuin tietokoneesi inhimillisten virheiden tai virusten seurauksena.

Ja vaikka kukaan ei nauti tietokoneen järjestelmän, asiakirjojen ja mediatiedostojen varmuuskopioinnista, voi se säästää sinut suurelta tuskalta.

Nykyään on olemassa monia varmuuskopiointiohjelmia, joiden avulla voit kopioida automaattisesti kaikki tietosi samalla kun työskentelet.

Joten olipa sinulla yritys tai olet vain vapaa-ajan PC-käyttäjä, jonkinlaisen varmuuskopion käyttäminen kaikille asiakirjoille ja tiedoille on elintärkeää.

Kuinka valita paras varmuuskopiointiohjelmisto?

Kun päätät, minkä varmuuskopiointiohjelmiston haluat ladata, yritä ensin selvittää, kuinka vaikeaa tietojen palauttaminen voi olla. Esimerkiksi kaikki eivät varmuuskopioi useita osioita samanaikaisesti.

Sinun kannattaa tarkistaa, millaisia suojausominaisuuksia ohjelmisto tarjoaa. Etenkin jos käsittelet arkaluontoisia tietoja, voi korkeamman salausluokan vaihtoehdot olla parempia. Varmista, että varmuuskopiointiohjelmisto tukee käyttämääsi käyttöjärjestelmää.

Lisäksi ilmaisilla tai edullisilla ohjelmistovaihtoehdoilla voi olla sisäänrakennettuja rajoituksia sille, kuinka paljon tietoa tai kuinka monta tiedostoa voit varmuuskopioida.

Usein kysytyt kysymykset parhaasta Windows 11 varmuuskopiointiohjelmistosta

Mikä on varmuuskopiointiohjelmisto?

Varmuuskopiointiohjelmistot ovat turvallisia työkaluja tietokoneella tai palvelimella olevien erityyppisten tietojen varmuuskopiointiin. Varmuuskopiointiprosessi luo ja tallentaa kopiot alkuperäisistä tiedostoista, jotta ne voidaan palauttaa tiedoston poistuessa tai vioittuessa.

Mitkä ovat hyvät tietojen varmuuskopiointikäytännöt?

Tiedot kannattaa varmuuskopioida säännöllisesti. Useimmat asiantuntijat sanovat, että tärkeiden tietojen varmuuskopiointi tulisi suorittaa päivittäin.

Mitä ominaisuuksia kannattaa etsiä varmuuskopiointiohjelmistoista?

Jokaisessa varmuuskopiointiohjelmistossa on omanlaiset ominaisuudet. Kannattaa etsiä sellaista, joka tarjoaa erilaisia toimintoja ja että se on mahdollisimman helppokäyttöinen.

Miten varmuuskopiointiohjelmisto toimii?

Varmuuskopiointiohjelmisto suojaa tietosi tiedostojen tai tietokoneen vioittumisen yhteydessä.

Mikä on tietojen varmuuskopioinnin merkitys liiketoiminnassa?

Tietojen varmuuskopiointi auttaa suojaamaan tietomurroilta tai kyberhyökkäyksiltä.

Mitä hyötyä on täydellisestä varmuuskopioinnista?

Täysi varmuuskopio auttaa sinua palauttamaan tärkeät tietosi ja se vähentää tietojen menettämisen mahdollisuuksia. Täydelliset varmuuskopiot sisältävät kaikki tiedot, joten voit suorittaa täydellisen palautuksen kiintolevyltä tai nauhalta. Lisävarmuuskopioissa on taas päinvastaisesti tietoja vain viimeisimmän varmuuskopioinnin jälkeisistä uusista/muokatuista tiedoista.

Yhteenveto

Olemme antaneet sinulle tässä artikkelissa kuusi loistavaa varmuuskopiointiohjelmistoa Windows 11:sta.  Kaikki tässä esitetyt työkalut ovat omalla tavallaan loistavia ja tarjoavat tiettyjä ominaisuuksia.

Windowsin sisäänrakennetun varmuuskopiointityökalun sijaan voi olla järkevämpää käyttää yksinkertaista varmuuskopiointiohjelmistoa. Nyt kun olet tutustunut kaikkiin näihin esiteltyihin varmuuskopiointiohjelmistoihin, valitse itsellesi paras ja sopivin vaihtoehto. Näiden työkalujen avulla voit pitää tietosi turvassa ja estää tiedostojen katoamisen.