Paras Windows 11 palomuuri

Parhaat palomuuripalvelut tekevät haittaohjelmilta suojautumisen yksinkertaisen ja helpon estämällä luvattomien ohjelmien pääsyn internettiin. Troijalaiset voivat avata portteja käyttäjien tietokoneissa lähettääkseen salaa tietoja, ja haistajat voivat etsiä verkkoyhteydestäsi haavoittuvuuksia, jotka mahdollistavat sen hyödyntämisen.

Vaikka mikä tahansa hyvä virustentorjuntaohjelma voi estää ilmeisen haitallisen toiminnan tietokoneellasi, joskus ohjelmistot ja sovellukset voivat väärinkäyttää oikeuksiaan luodakseen luvattomia verkkoyhteyksiä, joiden tarkoituksena on kerätä käyttäjätietoja tietokoneeltasi. Tästä syystä on suotavaa käyttää vain turvallisia ja luotettavia ohjelmistoja.

Miksi tarvitsen palomuuria?

Haittaohjelmat ja muut verkkohyökkäykset ovat vuosien saatossa lisääntyneet. Voit suojata itsesi asentamalla palomuurin, joka käytännössä toimii portinvartijana ja se suojaa sinua joutumasta tietosi vaarantavien hyökkäyksien uhriksi. Mitkä ovat siis parhaat Windows 11 -palomuurit?

Vaihtoehtojen valtamerestä voi olla hankalaa löytää paras palomuuri Windows 11 -tietokoneellesi ja kun se on löydetty, sinun on käytettävä paljon aikaa, testataksesi sopiiko kyseinen palomuuri itsellesi. Jatkaessasi tämän artikkelin lukemista löydät listaamamme parhaat palomuurit, joista voit löytää itsellesi parhaimman vaihtoehdon.

Mitkä ovat parhaat Windows 11 -palomuurit?

Tässä osiossa käymme läpi suosittuja palomuureja, jotka on tarkoitettu nimenomaan Windows 11 – laitteille.

ESET Smart Security Premium – premium-tason tietoturva Windowsille

Tässä työkalussa on kaikki ominaisuudet, jotka suojaavat tietokoneesi mahdollisilta digitaalisilta uhilta. Se suojaa Wi-Fi-verkkoyhteyttäsi ja varmistaa vankan palomuurituen IP-osoitteellesi.

ESET Smart Security sisältää monikerroksisen suojauksen tietokoneellesi ja se suojaa myös online-uhilta, kuten esimerkiksi haittaohjelmilta ja vakoiluohjelmilta, joita voi tulla haitallisilta verkkosivustoilta.

Kun lataat tiedostoa tai ohjelmaa, työkalu havaitsee virukset ja ilmoittaa jos sellainen löytyy.

Palomuurituki antaa sinulle täydellisen pääsyn estääksesi haitallisia lähteitä tartuttamasta tietokonettasi. Lisäksi voit havaita haavoittuvuuksia ja suojata kotireitittimesi yhteyden verkkotarkastajan avulla.

Joitain muita ominaisuuksia:

 • Parempi pankki- ja maksusuojaus
 • Verkkokameran suojaus
 • Tietojenkalastelun esto
 • Parannettu versio estotoiminnasta

Perimeter 81 – yksinkertainen ja tehokas kyberturvallisuuskokemus

Perimeter 81:ssä on yritystason suojaus ja se on myös erittäin kustannustehokas. Tämä ohjelmisto on erittäin helppo asentaa sekä kaikki on saatavilla ja käytettävissä yhdessä näkymässä, mikä tekee internet-yhteytesi turvaamisesta helppoa.

Se tarjoaa palomuurisuojauksen kotien lisäksi myös yrityksiin. Perimeter 81:ssä on helppokäyttöinen käyttöliittymä. Siinä on myös sisäänrakennettu VPN, jota voi käyttää tien päällä, mutta se ei kuitenkaan voi ohittaa suoratoistopalveluiden maantieteellisen sijainnin rajoituksia. Mutta kaiken kaikkiaan VPN-järjestelmä on vankka ja tehokas muihin tehtäviin.

Perimeter 81 on erinomainen valinta niin yrityksille kuin koteihin, jotka haluavat yritystason tietoturvaa edulliseen hintaan ja joka tarjoaa myös lukuisia turvaominaisuuksia.

Perimeter 81 sisältää myös seuraavat ominaisuudet:

 • Automaattinen Wi-Fi-suojaus
 • Kertakirjautumisominaisuudet
 • Toiminta- ja tarkastusraportit

Bitdefender Total Security – välttämätön suojaus Windows 11:sta

Bitdefender tarjoaa palomuurin lisäksi myös useita muita suojausominaisuuksia. Sen mukana tulee myös virustorjunta.

Näiden lisäksi se suojaa lunnasohjelmilta monikerroksisen haittaohjelmasuojauksen ansiosta. Tietojenkalastelu-, petos- ja varkaudenestovaihtoehdot sekä suorituskyvyn optimointi ovat ominaisuuksia, joita käyttäjät voivat käyttää.

Bitdefender Total Security on saatavilla kaikille käyttöjärjestelmille ja laitteille, ja voit asentaa sen Windows-, macOS-, Android- ja iOS-laitteisiin suojataksesi niitä haittaohjelmien ja virusten hyökkäyksiltä. Voit käyttää tätä ohjelmistoa jopa viidessä eri laitteessa yhdellä tuotelisenssillä.

Bitdefender Total Security on täynnä ominaisuuksia ja se tarjoaa palomuurin lisäksi laajan valikoiman muita suojausominaisuuksia. Myös sen hintataso vaikuttaa kohtuulliselta ja se tekeekin tästä edullisen vaihtoehdon.

Bitdefender Total Security sisältää myös seuraavat ominaisuudet:

 • Multi-Layer Ransomware Protection
 • Estää tietojenkalastelun ja verkkopetokset ostosten ja selaamisen aikana
 • Kiristyshaittaohjelmien korjaamisen
 • Online-uhkien eston
 • Roskapostin eston
 • Video- ja äänisuojauksen

Vipre Antivirus Plus – virustorjunta kotiin ja yrityksille

Vipre antivirus plus on virustorjuntaohjelmisto, jossa on sisäänrakennettu palomuuri, joka on mahdollista aktivoida. Vipre antivirus tarjoaa myös edistyneitä suojausominaisuuksia, jotka auttavat suojaamaan internet-yhteyttäsi datavarkauksilta.

Vaikka voit käyttää palomuuria saapuvan ja lähtevän liikenteen suodattamiseen, Vipre auttaa myös torjumaan uhkia, kuten viruksia, troijalaisia, haittaohjelmia ja vakoiluohjelmahyökkäyksiä.

Tietokoneesi ja Internet-yhteytesi suojaaminen työkaluilla, kuten palomuurilla, estää sinua joutumasta online-uhkien uhriksi.

Vipre Antivirus plus virustorjuntaohjelmisto takaa myös seuraavat ominaisuudet:

 • Sähköpostin suojaus
 • Edistyneen ransomware-suojauksen
 • Lopeta verkkopohjaiset uhat
 • Uusien uhkien välitön havaitseminen

Norton 360 Premium – vankka ja monipuolinen virustorjunta

Norton on yksi alan johtajista, sillä he ovat kerta toisensa jälkeen osoittaneet vahvuutensa pysymällä nopeatempoisen teknologiamaailman kasvavissa haasteissa.

Heidän innovatiivinen ja erittäin reagoiva asenne auttoi ratkaisemaan kasvavia verkkoturvallisuusongelmia ja -uhkia. Norton on ratkaissut ongelmat lisäämällä uusia suojausominaisuuksia, jotka auttavat suojaamaan internet-yhteytemme lisäksi myös tietojamme.

Nortonin Norton 360 Premium ei tarjoa vain palomuuria, vaan se tarjoaa myös monipuolisen internet-tietoturvapaketin. Se tarjoaa myös standardin virus- ja haittaohjelmasuojauksen sekä paljon muuta.

Huomioi, että se sisältää myös VPN:nnän, salasananhallinnan, pilvivarmuuskopion ja lapsilukon. Näiden lisäksi se sisältää myös pimeän verkon valvontaominaisuuden, joka voi varoittaa, jos tietosi on vaarassa vuotaa pimeään verkkoon.

Norton 360 Premium on muita vaihtoehtoja hieman kalliimpi, mutta lisäominaisuudet ja vahvat suojausominaisuudet antavat oikeuden kalliimmalle hinnalle.

Norton 360 Premium sisältää myös seuraavat ominaisuudet:

 • SafeCam PC:lle
 • 100 Gt:n pilvivarmuuskopio
 • Lapsilukko
 • Tietosuojavalvonta
 • Verkkokameran suojaus
 • Pimeän verkon valvonta
 • LifeLock-identiteettivarkaussuoja

Emsisoft Anti-Malware – palkittu virustorjuntaohjelmisto

Tämän palomuurin skannausjärjestelmällä on kiitettävä HIPS-taso ja se on myös erittäin luotettava. Run Safer -ominaisuuden avulla voit asettaa erilaisia rajoituksia verkkoselaimille, sähköposteille, latausohjaimille, multimediaohjelmistoille ja monille muille. Automaattinen turvaohjelmien luettelo auttaa myös vähentämään ponnahdusikkunoita ja parantaa selauskokemustasi.

Kun asennus on valmis, palomuuri suorittaa järjestelmätarkistuksen tietokoneeseen asennetuille ohjelmille. Kun skannaus on valmis, ohjelmisto asettaa rajoituksia viittaamalla omaan tietokantaansa.

Jos sinulla on ohjelmisto, jota ei ole mainittu Emsisoftin tietokannassa, se pyytää sinua merkitsemään ohjelman turvalliseksi tai vaaralliseksi. Sinulla on myös mahdollisuus muuttaa rajoitusta milloin tahansa.

Tämä kyseinen palomuuri on erittäin monipuolinen ja muokattavissa. Se on paras sekä töihin että kotiin ylivoimaisten suojauksien ja suojausominaisuuksien vuoksi.

Emsisoft sisältää myös seuraavat ominaisuudet:

 • Advanced Persistent Threat (APT) -suojaus
 • Järjestelmän manipuloinnin esto
 • Käyttäytymisen esto

Miten palomuuri toimii?

Sekä fyysiset että ohjelmistopalomuurit tarkastavat lähtevän ja saapuvan liikenteen. Palomuurissa on ensiasetettu suodatusjärjestelmä, joka suodattaa ja estää luvattomalta verkkosivustolta tai IP-osoitteesta tulevan liikenteen. Sitten palomuurijärjestelmä varoittaa käyttäjää, että sivustolla ei ole turvallista vierailla.

Palomuuri suojaa sinua kyberhyökkäyksiltä, haitallisilta roskaposteilta, viruksilta ja hakkereilta, jotka muuttavat komentosarjoja, päästäkseen järjestelmääsi.

Internetistä on tullut riskialtis paikka, ja tietojasi pidetään arvokkaimpana omaisuutena, jota sinun on suojeltava parhaalla mahdollisella tavalla. Tietojen aikakaudella hakkerit yrittävät jatkuvasti saastuttaa järjestelmääsi haittaohjelmilla ja viruksilla varastaaksesi tietosi ja myydäkseen niitä pimeässä verkossa.

Tästä syystä yhteytesi suojaaminen palomuurin kanssa on tärkeämpää kuin koskaan ennen.

Kuinka valita oikea palomuuri?

Palomuureja on olemassa kahden tyyppisiä: laitteisto ja ohjelmisto. Laitteistopalomuuri on fyysinen laite, kuten reititin ja ohjelmistopalomuuri on nimensä mukaisesti asennettu tietokoneeseen.

Ohjelmistopalomuurit ovat käyttäjäystävällisempiä ja auttavat sinua suodattamaan verkkoliikennettä ja ne tarjoavat myös tehostetun suojan haitallisia verkkolähteitä vastaan.

Parhaan suojan saavuttamiseksi voi olla hyvä tapa asentaa nämä molemmat palomuurivaihtoehdot.

Mitä tekijöitä sinun tulee ottaa huomioon valitessasi palomuuriohjelmistoa?

Palomuuriohjelmisto valitessasi suosittelemme ottamaan huomioon ainakin seuraavat tekijät: suojausominaisuudet, personointi, helppo käyttää ja asentaa, hinnoittelu, tuki, yhteensopivuus useiden laitteiden kanssa, tuki useille alustoilla ja reaaliaikainen uhkien suojaus.

Mitkä ovat tärkeimmät turvaominaisuudet?

Haittaohjelmien torjunta – haittaohjelmien torjunta suojaa sinua mainosohjelmilta, vakoiluohjelmilta, troijalaisilta, viruksilta ja monilta muilta hyökkäyksiltä. Windows 11:sta mukana tuleva virustorjunta on hyvä, mutta se ei vielä pysty kilpailemaan monien muiden palveluntarjoajien kanssa, sillä kyberturvallisuus ei kuulu Microsoftin ydinliiketoimintaan.

Tietojenkalastelun esto – Tietojenkalastelun esto suojaa sinua haitallisilta linkeiltä ja sivustoilta. Se tekee tämän estämällä vaaralliset linkit ja verkkosivustot ennen niiden avautumista.

Salasanan hallinta – Salasanojen hallintaohjelma luo ja tallentaa yksilölliset ja turvalliset salasanat kaikille tileillesi. Windows 11:sta ei ole usean laitteen ja usean selaimen salasananhallintaa. Sen sijaan Microsoft Edge -selaimessa on vain salasanageneraattori. Mutta se ei kuitenkaan toimi muissa käyttöohjelmissa tai eri selaimissa. Tästä syystä kannattaa valita sellainen torjuntaohjelmisto, joka tarjoaa salasanojen hallintaohjelman.

Voinko käyttää ilmaista virustorjuntaa Windows 11:sta?

Kyllä. Voit vapaasti valita minkä tahansa vaihtoedon, joka mielestäsi sopii parhaiten tarpeisiisi. Jos perussuojaus yleisimmiltä viruksilta ja haitallisilta verkkosivustoilta riittää, voit käyttää ilmaista virustorjuntaa.

Ensiluokkainen virustentorjuntaohjelmisto voi kuitenkin tarjota sinulle kattavan reaaliaikaisen suoja. Valitsemasi maksullisen virustorjunnan mukana saat myös muita lisäominaisuuksia.

Loppujen lopuksi ilmainen virustorjunta ei kuitenkaan ole se huonoin vaihtoehto. On parempi, että sinulla on edes jokin suojaus sen sijaan, että sinulla ei olisi minkäänlaista suojausta. Ehkä huomaat jossain vaiheessa, että online-yksityisyyteesi kannattaa käyttää hiukan enemmän rahaa.

Windows 11 palomuurit – UKK

Mikä on palomuuri?

Palomuuri on suoja tai este, jonka tarkoituksena on suojata yksityistä verkkoa luvattomalta käytöltä. Palomuuri suojaa internettiin tai muuhun verkkoon, kuten lähiverkkoon kytketyt laitteet.

Miten palomuuri suojaa?

Palomuurin asentamisen tietokoneeseen, puhelimeen tai tablettiin on tarkoitus suojata käyttäjiä internetissä tai muissa yhdistetyissä verkoissa olevilta tietopohjaisilta haittaohjelmilta. Nykyään palomuurit auttavat suojaamaan tietokoneita ja muita kytkettyjä laitteita kaikkialla maailmassa riippumatta siitä, kuuluvatko ne yksittäisille käyttäjille, suuryrityksille tai viranomaisille.

Miten palomuurit suojaavat hakkereilta?

Palomuurit suojaavat hakkereilta estämällä heidän pääsynsä tietokoneellesi Wi-Fi:n tai internetin kautta. Hakkerit voivat suorittaa laitonta toimintaa tietokoneellasi jopa tietämättäsi. Hyvä uutinen on se, että palomuurit voivat auttaa estämään tämän laittoman toiminnan.

Voidaanko palomuuri murtaa?

On erittäin harvinaista, että palomuuri pystyttäisiin murtamaan. Kyberrikolliset voivat helposti hakkeroida palomuurin, jos sitä ei ole asennettu oikein. Vaikka palomuurin tarkoitus on suojata tietokonettasi hakkereilta, järjestelmän turvallisuus voi vaarantua, jos palomuuria ylläpidetään väärin.

Tarvitsenko virustorjuntaa Windows 11:sta?

Kyllä, jopa Microsoft itse suosittelee virustorjuntaohjelmiston käyttämistä kaikissa Windows-laitteissa.

Yhteenveto

Jokaisessa edellä mainitussa palomuurissa on omat hyvät sekä huonot puolensa. Vaikka jotkut niistä ovat erinomaisia ominaisuuksien, turvallisuuden ja yksityisyyden kannalta, toisilla on etu hinnoittelussa.

Virustorjuntatoimittajien markkinat ovat erittäin laajat ja kilpailukykyiset, ja niissä on useita vaihtoehtoja. Joten ei ole mikään yllätys, että jotkut palveluntarjoajat soveltuvat paremmin Windows 11:sta kuin toiset.