Ethereumin mielenkiintoiset kurssin vaihtelut

Ethereum on maailman toiseksi suurin kryptovaluutta ja tunnetaan kryptomaailmassa innovatiivisista ratkaisuistaan muun muassa älysopimusten takia. Sen historiaan on mahtunut kuitenkin monta mielenkiintoista tapahtumaa, jotka ovat vaikuttaneet sen arvonkehitykseen.

Ethereum lanseerattiin vuonna 2015. Perustajajoukon tunnetuin henkilö on Vitalik Buterin, jota pidetään tavallaan Ethereumin mediakasvoina. Ethereumin toiminta perustuu monen muun kryptovaluutan tavoin lohkoketjuteknologiaan. Lohkoketjuteknologiasta povataan lähitulevaisuuden megetrendiä ja sen odotetaan mullistavan esimerkiksi datan käsittelyä.

Ethereumin virtuaalivaluutta on Ether

 

Ethereum on tarkemmin sanottuna kokonainen ekosysteemi ja sen virtuaalivaluutta on nimeltään Ether. Nämä termit menevät usein sekaisin ja arkikielessä puhutaan yleensä Ethereumista. Ethereum eroaa huomattavasti esimerkiksi Bitcoinista, jonka ensisijainen tavoite on olla digitaalinen vaihdannanväline.

Kryptovaluuttoja voidaan kuitenkin pitää kokonaisena yksittäisenä markkinana, koska ne poikkeavat yhdessä merkittävästi, jos niitä verrataan perinteisiin fiat-valuuttoihin. Digivaluuttoja ei valvota eikä niihin liity kolmansia osapuolia. Niille on tyypillistä myös korkeat riskit ja erittäin jyrkät arvonnousut. Lisäksi monet suhtautuvat epäilevästi kryptovaluuttoihin kokonaisuutena.

Kryptovaluuttojen arvo kehittyy yleensä yhdessä. Jos esimerkiksi Bitcoinin arvo kohoaa yllättävästi, saattaa se vaikuttaa myönteisesti esimerkiksi Ethereumin kehitykseen. Ne ovat kaikki erittäin volatiilejä sijoituskohteita, joiden kehitykseen vaikuttavat herkästi esimerkiksi maailman eri ilmiöt ja uutiset.

Ethereumin virtuaalivaluutta sai nostetta 2017

 

Vuonna 2017 kryptovaluutat saivat osakseen nostetta ja erityistä huomiota. Markkinoilla oli valloillaan niin sanottu ICO-huuma, joka vaikutti positiivisesti Ethereuminkin hinnankehitykseen. ICO tulee englannin kielen sanoista “initial coin offering”. Käytännössä se tarkoittaa tapahtumaa, jota voidaan verrata perinteisten osakkeiden listautumisanteihin.

ICO mahdollistaa uusien kryptovaluuttojen tuomisen markkinoille. Ethereumin lohkoketju on itseasiassa alun perin suunniteltu alustaksi, jossa voidaan kehittää virtuaalivaluuttoja. Suurin osa ICO-tapahtumista keskittyikin nimenomaan Ethereumin verkkoon. Tämä nosti sen kurssia mukavaan nousuun.

Ethereumin hinta kohosi jopa niin korkealle, että sitä voitiin jo verrata Bitcoiniin. Bitcoin reagoi ilmiöön vastaavasti kielteisesti ja sen kurssi alkoi suunnata kohti laskua.

Toisen nousukauden virtuaalivaluutta koki DeFi-boomissa

 

Vuosi 2020 oli toinen suotuisa vuosi Ethereumille. Tämä oli niin sanotun DeFi-buumin ansiota. DeFi tulee englannin kielen sanoista Decentralized Finance, joka tarkoittaa suomeksi hajautettua rahoituspalvelua.

DeFit voivat olla periaatteessa mitä tahansa finanssimaailmaan liittyviä sovelluksia, sopimuksia tai protokolleja. Ne ovat ICO:jen tapaan tietynlaisia projekteja, joita voi luoda minne tahansa verkkoon. DeFi-buumista hyötyi etenkin Ethereum.

Ethreum virtuaalivaluutta kurssihistoria

 

Etherumin arvo on heitellyt lähes sen koko historiansa ajan. Vaikka matkalla on nähty tähtihetkiä, on se myös laskenut melkein kohti syvyyksiä. Vuonna 2015 sen arvo oli vain 0,75 senttiä. Seuraavana vuonna se nousi ensimmäisen kerran dollarin yli ja kasvoi siitä vielä hieman.

Vuosi 2017 oli Ethereumille hyvä. Se pysyi alkupuolella melko tasaisesti alle 15 dollarissa. Altcoinit alkoivat kuitenkin nousta ja kesällä 2017 Ethereumin hinta oli jopa melkein 400 dollaria. Sen jälkeen se otti askeleen kohti laskua, mutta nousi taas uudestaan.

Ethreumin lähitulevaisuus

Lähitulevaisuus on Ethereumilla erittäin mielenkiintoinen. Sen nimittäin odotetaan julkaisevan pian 2.0-versionsa. Tämä voi nostaa sen arvoa. Toisaalta kryptovaluutoista ei koskaan tiedä, joten niiden kohdalla tulee olla aina varuillaan.

Älä siis koskaan sijoita mihinkään kryptovaluuttaan enempää kuin mitä sinulla on varaa hävitä. Voit nimittäin menettää kaikki sijoituksesi. Lisäksi sinun kannattaa tutustua huolellisesti kryptovaluuttojen maailmaan, jotta tiedät paremmin, miten ne toimivat.

Niissä voi olla mahdollisuuksia tulevaisuudessa tai ne voivat romahtaa omaan mahdottomuuteensa. Lisäksi lainsäädäntö voi nakertaa omalta osaltaan kryptovaluuttojen kulkua. Joissain maissa niiden käyttöä on osittain rajoitettu tai jopa kielletty.