Spotify on musiikin suoratoistopalvelu, jossa kuuntelijat saavat pääsyn musiikkiin internetyhteyden avulla. Lähes äärimmäisen laaja valikoima kattaa musiikkia, jota voi kuunnella kappaleita, artisteja, albumeita ja soittolistoja valitsemalla. Sitä käyttää maailmanlaajuisesti kymmeniä miljoonia musiikinkuluttajia ja sen musiikkia voi ladata myös tietokoneeseen Audials Music –palvelun kautta. Näin lataat musiikkia Spotifysta!

Spotify on lähtöisin Ruotsista, jossa sijaitsee sen pääkonttori. Siitä on tullut vuosien aikana musiikin suosituin suoratoistopalvelu sekä meillä että maailmalla ja vuonna 2019 sillä oli 124 miljoonaa maksavaa tilaajaa ja 271 miljoonaa aktiivista kuukausittaista käyttäjää. Se tunnetaan erittäin helppokäyttöisenä, jonka avulla kuuntelija pääsee sukeltamaan musiikin aaltoihin lähes välittömästi.

Spotifyn taitavat algoritmit osaavat suositella kuuntelijalle sopivaa musiikkia aktiivisuuden perusteella ja sen toisena vahvuutenakin on kyky muovata palvelua yksilöllisesti kuuntelijan musiikkimaun mukaan. Se tarjoaa suosituksia esimerkiksi viikoittaisilla suosituksilla, joiden avulla kuuntelija pystyy tutustumaan uusiin musiikkituttavuuksia tai fiilistellä klassisia teoksia.

Käyttäjän kannattaa valita itselleen sopiva tilityyppi, jotta musiikin kuuntelua voi optimoida omien tarpeidensa mukaan. Sen voi kytkeä myös omaan Facebook-tiliinsä, jonka kautta palveluun voi esimerkiksi kirjautua helpommin sisään ja jakaa mielenkiintoisimpia kappaleita sosiaalisen median välityksellä. Spotifyn musiikkia voi kuunnella joustavasti omalta tietokoneelta, joten lataa täältä sitä varten tarkoitettu palvelu.

Spotify-musiikin lataaminen hyödyllistä

Monet Spotifyn kuuntelijat nauhoittavat mielellään suoratoistopalvelun kappaleita MP3-muotoon, jotta kappaleita voi kuunnella ilman nettiyhteyttä. Spotifyn soittolistojen lataaminen on mahdollista Premium-jäsenyydellä, mutta tällä tavoin suosikkikappaleihin ei pääse käsiksi MP3-muotona. Lisäksi musiikkisisällön menettää, jos Spotifyn jäsenyydestä päättää luopua.

Ratkaisu tähän on nauhoittaa Spotifyn musiikkia MP3-muotona tallenninohjelmistolla, jolloin musiikkia voi kuunnella netin ulkopuolellakin niin usein kuin kuuntelija haluaa. Musiikkia voi siirtää myös muihin laitteisiin.

Spotify-musiikin lataaminen käytännössä

Audials Music on markkinoiden tehokkain Spotify-tallennin ja sillä pystyy myös täydellisesti nauhoittamaan musiikkia reaaliaikaisesti. Sen asentaminen esimerkiksi PC-tietokoneelle on helppoa ja nopeaa, eikä se vaadi käyttäjältä tai tietokoneelta erityisominaisuuksia.

Asennus aloitetaan lataamalla ja avaamalla Audials Music, johon ei tarvitse rekisteröityä ja sen voi asentaa pois milloin tahansa. Kun alkuun on päästy, vaihdetaan musiikinstriimausosioon, jonka jälkeen taasen aletaan nauhoittaa musiikkia Spotifysta. Palvelussa tulee valita Spotify-valikko ja ikkunan avautuessa valitaan “Play music in Spotify”.

Tämän jälkeen valitaan äänitysnopeus ja –laatu. Tässä kannattaa kuitenkin valita normaali nopeus, sillä korkeampi nopeus saattaa olla riskinä Spotifyn tilin jäädyttäminen. Avaa Spotify ja soita musiikkia, jota haluat nauhoittaa ja tallentaa.

Kun nämä vaiheet on käyty läpi, Audials Music alkaa nauhoittaa kappaleita Spotifysta MP3-, AAC- ja WMA-muodoissa. Spotifyssa striimattu musiikki nauhoitetaan automaattisesti ja musiikki tallentuu MP3-tiedostona korkeimmalla audiolaadulla ja täydellisesti merkittynä.

Miten Spotify-tallennin toimii tarkalleen?

Spotifyn audiostriimaus nauhoitetaan automaattisesti, yksittäisiin tiedostoihin jaettuna. Se muunnetaan kuuntelijan suosimaan muotoon, kuten MP3-, WMA- ja AAC-muotoon ja se merkitään ID3-tägeillä, albuminkansilla ja laulujen teksteillä. Valmiit tiedostot soitetaan Audials-soittimen kautta ja niitä voi siirtää Windows Explorerin avulla.

Audials Music sisältää hienoja ominaisuuksia ja sitä voi käyttää Spotifyn lisäksi muilla musiikin suoratoistopalveluilla kuten Deezerilla ja Amazon Musicilla. Sen maailmanlaajuinen musiikkitallennin on saatavilla ja se nauhoittaa mitä tahansa musiikkia, joita äänikortti soittaa. K¨ayttaajä saa täydellisesti leikatun nauhoituksen, jota hän voi nauttia laadukkaasti.

Audials Music on tehty älykkääksi palveluksi ja se pystyy esimerkiksi ehdottamaan optimaalisen bittinopeuden, jonka lisäksi sen älykäs musiikkijohdin auttaa käyttäjää päättämään mihin Audials Music –kansioihin kappaleita kannattaa tallentaa tai miten albumeita kannattaa järjestää. Sen valtava kapasiteetti mahdollistaa laajan määrän musiikkia, joita kuuntelija voi merkitä nopeasti ja helposti.

Edellinen artikkeliLataa elokuvia helposti Disney Plus –palvelusta
Seuraava artikkeliNäin lataat musiikkia Amazon Music –palvelusta