Amazon.com on tunnettu maailmanlaajuisesta verkkokaupastaan, joka on kasvanut kirjakaupasta massiiviseksi sekatavarakaupaksi. Se on jalkautunut nyt myös striimauspalveluihin ja Amazon Musicin tarjoamaa sisältöä voi käyttää nykyään Suomessakin. Sen musiikkia voi ladata myös tietokoneelle, mistä kerromme tässä artikkelissa tarkemmin.

Amazon.com ilmoitti musiikkipalvelustaan vuonna 2017 ja se on avannut porttinsa myös suomalaisille kuuntelijoille. Samassa yhteydessä se käynnisti Echo-älykaiuttimensa toimitukset uusiin maihin.

Uusi musiikin suoratoistopalvelu on vastaus striimauksessa käytävässä kilpailussa, jossa vaihtoehtoja halutaan tarjota esimerkiksi Spotifylle. Palveluun on lisätty 40 miljoonaa kappaletta ja se on terästäytynyt myös hifitasoisen musiikin kysyntään lanseeraamalla Amazon Music HD -lisäpalvelun. Amazon Music –palvelun musiikkia voi ladata tietokoneelle ja se käy helposti ja vaivattomasti Audials Music –toiminnon kautta. Hanki siis Audials Music ja lataa täältä siihen tarvittava paketti.

Audials Music auttaa Amazon Music –sovelluksen käyttöä

Jos internetyhteys on usein epävakaa, musiikin kuuntelu voi koitua hankalaksi eri striimauspalveluiden välityksellä. Amazon Music –palvelun musiikkia voi kuunnella kuitenkin offline-tilassa, jos käyttäjä on asentanut tietokoneelleen tarkoituksen sopivan tallentimen, joka nauhoittaa kappaleita esimerkiksi MP3- tai muuhun suosittuun muotoon.

Audials Music toimii oivallisena vaihtoehtona Amazon Music –musiikin lataamiseen Windows-tietokoneeseen ja se sisältää lukuisia hyödyllisiä ominaisuuksia. Musiikkia voi nauhoittaa samaan aikaan kun sitä kuunnellaan ja nauhoitusta voi tehdä jopa viisinkertaisella nopeudella. Se tarjoaa nauhoitusta monessa eri muodossa ja käyttäjä voi valita sopivan tiedoston esimerkiksi MP3:n, AAC:n ja WMV:n väliltä. Audials Music nauhoittaa automaattisesti musiikkia ID3-tägeillä ja biisejä voi nimetä uudelleen haluamansa mukaan. Sisältö on siirrettävissä myös Android- ja iOS-laitteisiin.

Amazon Music -sisällön nauhoittaminen käytännössä

Amazon Music –musiikkia on erittäin helppoa nauhoittaa ja se alkaa lataamalla ensin Audials Music –sovellus. Sovelluksen avaaminen ei edellytä rekisteröintiä, vaan toiminnan voi aloittaa heti siltä kädeltä siirtymällä Music Streaming –osioon.

Kun sovellus on asennettu, voi käyttäjä alkaa soittamaan musiikkia Amazon Music –sovelluksessaan. Tämän aikana valitaan Amazon Music auki Audials Music –sovelluksessa, minkä jälkeen painetaan kohtaa ”Play music in Amazon. Audials records it.”

Tämä avaa uuden pienen ikkunan ja rataskuviopainikkeesta voi säätää äänitenopeutta. Mene sen jälkeen Amazon Music –palveluun ja soita musiikkia, jota haluat äänittää.

Viimeisessä vaiheessa Audials Music tallentaa automaattisesti Amazon Musicista valittua musiikkia jopa viisinkertaisella nopeudella ja biisi tallentuu MP3-muodossa.

Tämä Amazon Music –lataaja omaa monia eri hyötyjä ennalta asetettujen ominaisuuksiensa takia, jotka toimivat loistavasti, kun musiikkia ja audiota halutaan nauhoittaa ja tallentaa suosituimmilta stiimauspalveluista. Muutkin äänivirrat voidaan tallentaa kolmella eri suoratoistomenetelmällä, jota ohjelma tarjoaa. Jos käyttäjä hyödyntää ennalta määritettyjä nauhoitusasetuksia, voi Amazon Musicin musiikkia tallentaa helposti ja nopeasti.

Ydinominaisuuksiensa ansiosta Audialsin pilvipalvelu on saanut osakseen paljon positiivista huomiota alan lehdiltä ja sitä käyttää sen takia miljoonat käyttäjät ympäri maailmaa. Se sopii loistavasti esimerkiksi Amazon Music –palvelun käyttöön.

Musiikin lataaminen mobiililaitteelle

Amazon Music Unlimited ja Prime Music -jäsenyytesi antavat mahdollisuuden ladata biisejä ja soittaa niitä offline-tilassa Android- ja iOS-mobiililaitteilla. Se on kätevä tapa kuunnella musiikkia kodin ulkopuolella, jos laulujen pariin haluaa päästä esimerkiksi junamatkalla tai mökillä.

Musiikin lataaminen mobiililaitteeseen sisältää kuitenkin tietyissä tapauksissa ehtoja, jotka mobiilikäyttäjän kannattaa ottaa huomioon. Amazon Music –sovellus tulee olla ensinnäkin asennettuna jompaankumpaan mainittuun mobiililaitteeseen. Lisäksi kannattaa muistaa, ettei musiikkia pysty siirtämään toisiin sovelluksiin tai siirtämään sitä muihin laitteisiin. Musiikkia ei saa myöskään kopioida esimerkiksi CD-levymuotoon.

Edellinen artikkeliNäin lataat musiikkia Spotifysta
Seuraava artikkeliLataa elokuvia helposti Netflixistä