Tässä on hyödynnetty keskiaikaisia soittimia ja tuotettu siten uudenlainen versio Europe-yhtyeen hittikappaleesta The Final Countdown.

Luuttu soi
Luuttu soi

Mukana on luuttu, jalkaviulu, flabioli, irkkubusuki, pilli, tinapilli sekä vanhanajan rumpuja.

Oheisella videolla esitys – Europe – The Final Countdown – Bardcore – (Medieval Style):

Hieno versio. Jos jotain kriittistä etsii, niin tuossa on viritetty soittimet toisenmaailmansodan jälkeen suosituksi nousseeseen A=440Hz viritykseen. On hyvin epätodennäköistä että keskiajalla olisi käytetty tätä viitetaajuutta – lisäksi olisi tullut erikoinen lisä soundiin mikäli olisi valittu esimerkiksi vanhempi ja pidempiaikainen diapasonin normaali, A=435Hz. Mutta näin se vaan on, että tuota edellämainittua nykyään kuulee populaarimusiikissa enimmäkseen. Sinfoniaorkestereissa Euroopassa taidetaan käyttää yleensä jotain välillä A=441-444Hz.

Jalkaviulu (kirjaimellisesti ”viola da gamba”) on siitä erityinen että se on kontrabasson esiversio, joka on syntynyt kitaraperheestä. Täten viulu ja hieman samanmuotoinen kontrabasso ovat itse asiassa evolutionaarisesti kaukaisempia soittimia kuin äkkiseltään ajattelisi.

viola da gamba
viola da gamba

Tässä vielä alkuperäinen versio kappaleesta, jolla kunnioitettava 832 miljoonaa kuuntelukertaa — Europe – The Final Countdown (Official Video):

Lähde: Laughing Squid – A Melodic Cover of the Timely Europe Song ‘The Final Countdown’ Played on Traditional Medieval Instruments

Edellinen artikkeliPlatonin Luolavertaus animaationa Orson Wellesin kertomana — vuodelta 1973
Seuraava artikkeliLontoon puhetyyli esitettynä vuosina 1340-2006 — Mitä on muuttunut ja miltä se kuulostaa? video.