Scribit-seinäpiirturi-robotti toteuttaa muraalit ja ruokalistat suoraan seinään – Sekä halutessa poistaa ne!

Scribit-laite on keksintö, joka uudistaa seinätaiteen piirtämällä automaattisesti kuvion kuin kuvion.

Scribit-piirturi – robotti

Scribit-piirturi – robotti – esittely

Scribit ripustetaan seinälle kahden vaijerin varaan. Laitteessa on neljä tussia, jotka piirtävät tietokoneella siihen syötetyn kuvion seinälle täysin automaattisesti.

Videolla esitellään Scribit:

Toinen esittelyvideo Milanon design-viikoilta:

Robotti vaikuttaa toimivan varsin pätevästi. Tuote-esite lupaa, että kuvio voidaan piirtää lähes mille tahansa pinnalle. Laitteessa on myös ”kumi”, joka poistaa kuvion näin ohjelmoitaessa. Tällöin Scribit voisikin olla käyttökelpoinen esimerkiksi ravintolan päivän menun kirjoittamiseen seinälle.

Scribit-piirturi – robotti
Scribit-piirturi – robotti
Scribit-piirturi – robotti
Scribit prototyyppi
Scribit prototyyppi

Uskoisin, että tällaisella laitteella on kysyntää. Kickstarter-rahoitusta onkin tullut hyvin ja 50000 dollarin toteutusrajasta ollaan menty yli aina 347000 dollariin saakka. Tuotteiden toimitus alkaa joulukuussa. Todennäköisesti näitä tullaan näkemään vielä suuremmillakin markkinoilla, sillä 300 dollarin kappalehinta ei ole mahdoton. Laittoi myös miettimään, että kuinka nopeasti Kiinassa tehdään jonkinlainen vastaava laite kopiona.

Lähteet: Kickstarter, Dezeen