5K RED Scarlet-W on yksi markkinoiden parhaista videokameroista. Vastaavaa käytetään elokuvaamisessa paremmissakin leffoissa.

Vanha objektiivi

Uutisoimme jokin aika sitten hienosta projektista, jossa näppärällä virityksellä saatiin kuvattua laakafilmi-kameran laakakokoista projisiota videolle. Kyseessä oli tavallaan kenttäkamera videokuvauksella. (Artikkeli tässä: 8×10-tuuman kamera muutettiin videokameraksi. Lopputulos on aikamatka!).

Kiinnitettynä REDiin
Eifffel-torniakin vanhempi

Tässä nyt kytketään sovitepalkeella 140 vuotta vanha suuren koon kameran objektiivi 5K RED-kameraan. Lopputulos on videokuvaa erinomaisella tallennusvälineellä.

Oheisella videolla kuvattua materiaalia:

Kuva on kyllä hienoa ja objektiivikin näyttää toimivan varsin hyvin. Hieman lopputuloksesta jää epäselväksi, että mitä tässä haluttiin näyttää. Laakalle suunnitellun objektiivin piirtoympyrä on huomattavasti suurempi kuin REDin kenno. Tällöin vinjetointia tai kromaattista aberraatiota ei tallennu optiikasta – Nämä voisivat juuri tehdä tunnistettavat piirteet vanhalle kalustolle.

Mitä käy kun yhdistetään 140 vuotta vanha objektiivi huipputason 5K RED Scarlet-W -videokameraan?

Kuvatessa voisikin kenties testata linssiheijastumia / flareja. Kuvaaja lupaa jatkaa kuvauksiaan, ja myös makrokuvaus voisi tuottaa mielenkiintoisia tuloksia. Jäämme odottamaan jatkoa. Vaikka kyllähän nämä tulimiekalla huitomisetkin ovat visuaalisesti vaikuttavia!

Värivirhe vanhalla optiikalla (kromaattinen aberraatio)

Lähde: No Film School

Edellinen artikkeliFurby-orkesteri koostuu 44 Furby-nukesta, joita soitetaan painelemalla koskettimia
Seuraava artikkeliLEGO Breakfast Machine – Aamiaiskone tekee munat ja pekonit, sekä maustaa ne