Hattara on tunnetusti sokeria pilvimäisessä muodostelmassa. Englanniksi tämän nimi on Cotton Candy. Tiettävästi tätä ovelaa sokeriherkkua on saatu jo 1800-luvun lopulla Euroopan useassa kolkassa.

Hattarakone

Kone valmistuu

Eipä ole koskaan tullut varsinaisesti pohdittua, kuinka hattara valmistuu. Kummallisesti se näytetään käärivän hattarakoneesta, mutta siihen se pohdinta on sitten jäänyt. Nyt olisi tarjolla useampikin ohjeistus, kuin voi rakentaa oman hattarakoneen. Tässä on varmasti sellainen kone, jonka itse rakentaminen on järkevää, koska tuskinpa sitä tulee niin usein käytettyä. Toisaalta kaupasta saa kilohinnaltaan erittäin kallista hattaraa muovipurkissa, joten kone tarvitaan.

Oheisella videolla valmistetaan hattarakone tehosekoittimesta:

Mikäli video ei näy, klikkaa https:// www.facebook.com/Vitalyzdtv/ videos/1216293315172242/.

Tässä kaksi muuta hattarakoneen-valmistus-videota:

How To Make A Cotton Candy Machine:

DIY: Cotton Candy Machine HOMEMADE (How to make):

Yhden ohjeet löytyvät Instructables-sivustolta: Easy Candy Floss (Cotton Candy) Machine From Junk.

Pyörivä keskus

Mainittakoon, että koneen valmistamiseen liittyy tietyt riskit, ja emme suosittele koneen valmistamista tai ota minkäänlaista vastuuta edellämainittujen ohjeiden toteuttamisesta. Nimittäin joissain ohjeissa on kohtia, jotka ovat tapaturmalle alttiita. Mikäli tällaisena aikoo testimielessä rakentaa – suosituksestamme huolimatta, siihen vaaditaan ehdottomasti suojatarpeet ja ikää tulee olla yli 18-v.

Lähteet: Facebook Vitaly Zdorovetskiy, Instructables

Edellinen artikkeli7 Gadgettia, jotka olivat lähes joka kodissa 90-luvulla!
Seuraava artikkeliHauen uistelua RC-veneellä