Flippy-robotti paistaa 150-300 hampurilaispihviä tunnissa, käyttöönotto Caliburgerissa valmis

Mitä tulevaisuus tuo tullessaan? Lentävät autot? Ei, robottikäden, joka kääntä hampurilaispihvejä. Miso Robotics on uraauurtavan hampurilaisautomatisaation takana.

Flippy-pihvinkääntörobotti

Tekoäly on piilvessä

Flippy-robotti(käsi) aloittaa ensimmäiset työnsä Pasadenassa, Kaliforniassa Caliburger-hampurilaisravintolassa. Flippy tekee työnsä tarkasti ja tasalaatuisesti. 3D-, lämpö- sekä videokamerat tunnistavat muotoja ja tarkkailevat kypsymistä.

Prototyyppipihvin testausta

Tunnissa kädeltä hoituu 150-300 pihvin kokkaaminen. Flippy vaihtaa itse lastan kypsään tai raakaan pihviin sopivaksi, tai puhdistusraappaan. Robottia voidaan käyttää missä vain keittiössä ja se täyttää keittiöteknologiavaatimukset.

Flippyn ohjausjärjestelmä

Ohjelmisto oppii ympäristöstä ja sen suorituskyky paranee ajan mittaan.

Flippyn esittelyvideo:

Miso Roboticsin toinen hieman pidempi esittelyvideo:

Stephten Kingin näkemys aiheesta; Maximum Overdrive Original Movie Trailer [1986]:

Tuleeko robotti edullisemmaksi kuin työntekijä? Todennäköisesti. Ihannetilanne on, että tällaiset monotoniset työ onnistutaan automatisoidaan ja ihmisille jää tehtäväksi valvoa tätä työtä. Kenties kaukana tulevaisuudessa jonkinlaiset pikkurobotit hoitavat kaiken monotonisen työn.

Lähteet: Futuretimeline.net, Caliburger