Glitter-olut on kevään ja kesän juoma

Kaikenlaista ruokataidetta olemme nähneet viime aikoina. Hienot kortistellut muffinssit ym. ovat konditorian taideteoksia. Nykyään on tarjolla myös syötävää glitteriä. Tätä onkin keksitty sekoittaa olueeseen.

Glitter-olut

Glitter-olut

Lopputulos on tietenkin kimalteleva olut. Glitter ei vaikuta makuun, vaan ainoastaan ulkonäköön. Tosin on kai sellaisia tutkimuksiakin, että ruoan ulkonäkö saa ihmisen maistamaan sen eri tavalla.

Syötävä glitter koostuu esimerkiksi seuraavista ainesosista: Arabikumi E414, säilöntäaine E202 kaliumsorbaatti, värit E122, E102, E171. Tämä esimerkki on tuttifrutti-glitterin tuoteseloste osoitteesta: https://www.cakecraftshop.co.uk/shop/8/185/886/. Ei siis sama kuin oluessa, mutta kertoo mitä aineksia nämä sisältävät.

Ruokaglitteriä

Kimalle-olut videoesittelyssä:

(Mikäli video ei näy, katso se tämän linkin takaa)

Glitterolutta on ollut markkinoilla jo vuodesta 2016, mutta nyt Ska Brewing Coloradossa, Three Weavers Brewing Company Kaliforniassa sekä Bold Missy Brewery North Carolinassa ovat myös alkaneet valmistaa vastaavaa tuotetta.

Panemisen aikana olueeseen lisätty kimalle

Kyllähän tällaista olutta pitäisi kokeilla. Ja lämpimässä auringonpaisteessa mikäs sen hienompaa kuin kupliva juoma, joka kimaltelee! Kotipanijat voivat kokeilla sekottaa omiin juomiinsa valmiita kimalteita.

Lähde: Business Insider