Project Mercury oli USAn ensimmäisten miehitettyjen avaruuslentojen ohjelman nimi. Mercuryssa suuri määrä yrityksiä ja tutkijoita iskivät viisaat päänsä yhteen ja suunnittelivat mitä tulevaan tarvitaan.

Mercury All American

Yksi näistä suunnitelman osista oli aluminisoitu nylon Nomex, joka kestää jopa 1650 Celsiusasteen lämpöä. Tämä on nyt julkaistavien kenkien pintamateriaali. Oranssi pinta on valittu Mercury-projektin pukujen sisäpinnan väriä mukaillen.

Mercury astronautit 9.4.1959
Mercury astronautit, huomaa kengät

Avaruuspukuja valmistettiin tuolloin aikoinaan vain 21 kappaletta. Nyt näitä Mercury All American -tennareitakin valmistetaan vain tuo määrä. 380 dollarin hintaiset kengät arvottiin 11.2. ostajaehdokkaiksi ilmoittautuneiden kesken. Tyylikkään kengät olivat siis vain harvojen ja arvottujen saatavilla.

Avaruuslenkkarihätään voisi kuitenkin auttaa Niken avaruus-aiheiset kengät.

Tai sitten voimme toivoa, että All American -kenkiä tulee lisää myyntiin.

Nauhat ovat laskuvarjonnarua

Mielenkiintoista nähdä, että kun avaruusaika tuntuu nyt kokevan uutta nostetta projekteissaan, myös vaatevalmistajat ovat heränneet tähän aina kiehtovaan aiheeseen!

Project Mercurysta on tehty myös elokuva nimeltä Valiojoukko, The Right Stuff, 1983. Suosittelen. (Hieman tahtomattaan koominen) traileri alla:

Lähteet: Space.com Mercury, Mercury footwear, Heddels

Edellinen artikkeliMoley Robotics tuo tänä vuonna markkinoille keittiörobotin (kädet), jotka kokkaavat koko ruokalistan
Seuraava artikkeliKiinalaismatkailija meni läpivalaisuun laukkujensa kanssa, kukaan ei kiinnittänyt erityistä huomiota