M. Oleynik on matemaatikko ja tiedemies. Hän perusti Moley Robotics -yrityksen, jonka tavoitteena on automatisoida ruoanlaitto.

Moley Robotics -kokkikädet

Robotiikkayritysten kanssa yhteistyönä valmistuu jo tänä vuonna ensimmäiset ”kokkauskädet”. Hinnaksi määräytyy jotain välillä 10000-15000 dollaria. Reseptejä tulee mukaan 2000 kappaletta. Mikäli tuote saa nostetta alleen, tulevina vuosina hinta saattaa laskea.

Moley Robotics -kokkikädet
Moley Robotics -kokkikädet

Järjestelmään kuuluu nyt kaksi robottikättä, uuni sekä keittolevy. Myyntiversioon tulee lisäksi jääkaappi.

Laitteen toimintaa esitellään videolla, kohdasta 1:17 itse laite:

Miten laite sitten toimii? Kokki ohjelmoi käsiin liikeradat käyttämällä hansikkaita, jotka tallentavat käsien jokaisen liikkeen. Tämän jälkeen robottikädet osaavat toistaa nämä ohjelmoidut liikeradat. Lopputulos on, että robottikädet toistavat kokin käsien liikkeen yksi yhteen. Kätevää!

Artikkelista ei käy ilmi minkälaisia turvasensoreita käsissä on tai kuinka tarkasti eri välineet täytyy olla paikoillaan robottikeittiössä. Todennäköisesti näihin asioihin on kuitenkin kiinnitetty huomiota kuluttajaversiota silmälläpitäen. Kätevä systeemi ja toimiessaan voisi hyvinkin olla haluttu tuote!

Moley Robotics -kokkikädet

Lähteet: NdTv, Moley robotics

Edellinen artikkeliSlideWheel on vesiliukumäki, joka pyörii ja kuljettaa eteenpäin täten
Seuraava artikkeliMercury All American -tennarit ovat kopio USAn ensimmäisten avaruuslentojen varusteista