Miksi Tesla-auto laukaistiin kohti Marsia? Päätyykin todennäköisesti Ceres-kääpiö-planeetalle

SpaceX on vannoutunut kehittämään uutta avaruusteknologiaa. Tähän mennessä kehitys on ollut hyvää ja näyttää jatkuvan samalla mallilla.

Näkymä Teslan ohjaamosta

Näkymä Teslan ohjaamoon

Elon Musk on tunnettu myös muista teknologiaa uudistavista hankkeista, kuten kattotiili-aurinkopaneelit. Mikäli maailmaan halutaan muutosta, tarvitaan myös uusia ideoita teknologiaan sekä kyvykkäitä rahoittajia.

Videolla näkymä Teslan ohjaamosta:

Live-seuranta:
https://www.youtube.com/watch?v=UO3h4FBLWqY

Falcon Heavy -raketin laukaisu eilen tiistaina onnistui lähestulkoon täysin kuten oli suunniteltu. Falcon Heavya nosti kolme Falcon 9 -rakettia. Näistä kaksi laskeutui onnistuneesti, mutta kolmas missasi merellä sijainneen laskeutumispisteensä. Yksi SpaceX:n rakettiteknologian uusista tuulista ovat juuri nämä kierrätettävät nostoraketit.

Onnistunut Falcon Heavy -laukaisu:

Järjetön viritys! (havainnekuva autosta avaruusmatkalla)

Koska Falcon Heavyn laukaisu oli testi, mukaan ei voitu laittaa huippukallista teknologiaa. Musk totesi, että joko laukaisu onnistuu tai sitten näemme hienon ilotulituksen raketin räjähtäessä. Mukaan siis laitettiin Muskin oma Tesla Roadster. Musiikiksi radioon valittiin David Bowien Space Oddity ja matkalukemiseksi Douglas Adamsin Linnunradan käsikirja liftareille, oheistarpeena tietenkin pyyhe!

On tavanomaista laittaa testilaukaisuihin painolastiksi mukaan terästä tai betonia. Musk ajatteli valita jotain mielenkiintoisempaa – Marsinpunainen auto, jonka saattaa miljoonien vuosien päästä löytää vieras humanoidirotu!

Näillä eväillä SpaceX:n uusimpaan avaruusmatkapukuun pukeutunut nukke lähestyy Ceres-kääpiöplaneettaa. Laskelmat menivät sen verran pieleen, että auto menee ohitse Marsista, jonka kiertoradalle sen oli tarkoitus mennä.

Printed on the circuit board of a car in deep space

A post shared by Elon Musk (@elonmusk) on

Avaruusmatkailu edistyy jälleen osittain samoilla aatteilla kuin Kuumatkojen aikaan. Nyt pyritään uudelleen Kuuhun sekä myöhemmin Marsiin. Olemme seuranneet aihetta täällä Hilavitkuttimessa mm. seuraavissa artikkeleissa.

Avaruuden portti, Frederik Pohlin kirjasaagan ensimmäinen osa – Nyt NASA ja Venäjä laittavat avaruusvoimansa yhteen ja perustavat Kuun kiertoradalle oikean Gatewayn, projekti alkaa 2022. Samalla SpaceX ja Lockheed Martin ovat julkistaneet omat Mars-ohjelmansa

Oikea avaruusturismi alkaa jo ensi vuonna?

Lähteet: TechCrunch, Mtv, Autoevolution