Uppsalan yliopistossa tutkittiin teen vaikutusta DNA:n metylaatioon. Metylaatio on reaktio, joka voi kohdistua esimerkiksi genomisen DNA:n (eli solussa olevan DNA-osion, joka ei sisällä soluelinten DNA:ta, vaan koostuu kromosomeista) nukleotideihin, jolloin se säätelee geenien transkriptiota.

Liptonia
Kuppi kuumaa 😀

Epigeneettinen periytyminen tarkoittaa perinnöllisen tiedon siirtoa solun tai eliön jälkeläiselle ilman, että perinnöllinen tieto on koodattuna DNA:n tai RNA:n sekvenssiin. Epigeneettisen periytymisen vuoksi saman geneettisen informaation sisältävät solut voivat jakautumisten myötä erilaistua ja toimia hyvin eri tavoin. Sana epigeneesi (kreik. επί ’päällä’ + γένεσις ’syntyperä’) tarkoittaa solukkojen kehittymistä erilaistumattomasta kudoksesta.

Epigeneettinen mekanismi

Tutkimuksessa selvisi, että tee aiheuttaa naisilla epigeneettisiä muutoksia geenialueilla, jotka vaikuttavat kehon naishormoonin, estradiolin prosessointiin sekä syöpään liittyviin geeneihin.

Aiemmat tutkimukset ovat antaneet viitteen, että teenjuonti laskee estrogeenitasoa, joka ei ole hyväksi naisille. Toisaalta aiemmin on myös tutkittu, että teellä olisi mahdollisia epigeenisiä ominaisuuksia syövän ehkäisyssä, joka siis välittyisi geenien kautta perillisille.

Terveellisyyttä Japanista

Tarkkaan emme siis tiedä miten tee vaikuttaa terveyteen. Mutta tiedämme, että sen juonti vaikuttaa jälkeläisten geeneihin. Olisi erittäin kiinnostavaa tutkia kuinka eri teet vaikuttavat epigeneettisesti. Voisimme löytää teen, jota juomalla voisi pohjustaa syntymättömien lapsiensa hyvinvointia!

Lähde: Treehugger

Edellinen artikkeliNew York Cityn sähkökatkos vuonna 1977, kuvat
Seuraava artikkeliMiller Division -rullalautavalmistaja toteuttaa design-sarjan tunnettujen taiteilijoiden suunnitelmista