Näin sunnuntaina lienee sallittavaa hilavitkutin.com-bloginkin sortua lähestulkoon klikkiotsikkoon. Mutta toisaalta, onhan tällainen sananparsi hyvä tietää, jos vaikka muuten on englanninkieliset iskurepliikit hukassa. Tarinat kertovat mystisistä salakerhoista muinaisessa Egyptissä, Babyloniassa, Kreikassa ja muuallakin. Näihin kerhoihin liittyi usein erilaisia istuntoja sekä tietoutta salaisista sanoista ja muista taikajutuista.

Velhotar viettelemässä

Tällä kertaa kyseessä on Skotlannin pohjoisten ylämaiden hevosmiesten seura, joka muodostui alueen hevostenpitäjien parissa. Ensimmäisen kerran tämä sana mainitaan vuonna R. Davidsonin tuntemana vuonna 1664, Renfrewshiressä Etelä-Skotlannissa. Sana tai sananparsi on ”Both As One.” Tämän väitetään olleen niin tehokas, että se johti jopa moneen epätoivottuun raskauteen.

Abracadabra on myös yksi vanha taikasana
Hevosmiehiä, North Fife, Skotlanti

Hiljattain eräs Society of the Horseman’s Word -kerhon jäsen tosin mainitsi, että kyseessä ei ollut itsenäisesti sana, vaan yrtit ja eteeriset öljyt sen lisäksi. Seura on siis edelleen olemassa. Sananpartta käytettiin päätarkoituksellisesti hevosten hallintaan, ja kerrotaan, että villeimmätkin hevoset saatiin kesytettyä näillä keinoilla.

Sanaan liittyy myös hieman epäilyttävää historiaa, sillä sen sanotaan tulleen suoraan paholaiselta hevosmiesten käyttöön. Jotta salatiedon sai käyttöönsä täytyi käydä lävitse tietyn rituaalit, joiden perästä otettiin käteen sorkka ja sana kerrottiin uudelle jäsenelle. Tämän jälkeen jäsen kykeni paimentamaan hevosia taidoillaan.

Hevosmiehiä, North Fife, Skotlanti
Peuran sorkka

Hevosmiesten sanan seura oli samantyyppinen kuin vapaamuurarit rakenteeltaan ja se yhdistyi jollain tasolla tähän seuraan myöhemmin.

Jopa on kummallinen sana. Enpä usko, että tuolla itsessään on paljon tehoa, vaan vaatinee lisäksi jonkinlaisen lisätiedon. Mutta todistusaineistot todellakin kertovat, että Horseman’s Word -seuran jäsenet kykenivät käyttämään taikavoimia hevosten ja ihmisten manipulointiin. Tämähän saattaa näyttäytyä negatiivisena taitona mikäli sillä rikotaan yksilön vapaata tahtoa.

Lähde: Ancient Origins

Edellinen artikkeliEspanjalainen kirkko muunnettiin skeittipuistoksi ja seinät maalattiin uusiksi
Seuraava artikkeliGooglessa maailmanlaajuinen virhe! Hampurilaiskuvakkeessa juusto on pihvin alla, toimari lupaa tarttua asiaan tänään