Espanjan Llaneran kunnassa muunnettiin historiallinen kirkkorakennus uudenlaiseen käyttötarkoitukseen. Mahdolliset vanhat käyttäjät saivat väistyä ja uusi yleisö palasi rullalautailijoiden muodossa kun Okuda San Miguel maalasi kirkkoon uudet seinät ja lattia-alasta tehtiin skeittipuisto.

Katto

Projekti alkoi joulukuussa 2015 ja valmistumisen jälkeen rullalautuailijat ovat löytäneet hyvin paikan. Kirkko ristittiin uudelleen nimellä Kaos Temple. Uusi tila tarjoaa pyhätön muraalitaiteesta kiinnostuneille sekä ramppien käyttäjille. Projekti toteutettiin yhteistyössä energiajuomavalmistajan kanssa.

Värikäs sisäpuoli
Muraalit
Katto
Ramppi
Ramppi
Kaos Temple
Rakennusvaiheessa

Okudan maalaukset ovat geometrisista elemnteistä koostuvia kasvoja, pääkalloja sekä eläimiä. Hienoja teoksia.

Rampit käytössä:

Hyvä idea laittaa hiljentynyt kirkko uuteen käyttöön, ja uudelle yleisölle. Monesti rakennuksia kierrätetään uuteen tarkoitukseen. Onhan mm. Helsingissäkin Fredrikinkadulla kirkko joka muuttui baariksi/yökerhoksi ja takaisin kirkoksi, aiheesta kertoo mm. Yle.

Olen kenties hieman pedantti tässä aiheessa, mutta mielenkiintoisemmaksi taideteoksen olisi tehnyt, jos olisi otettu aiheiksi enemmänkin kirkolliset symbolit tai vanhat freskot ja vaikkapa renessanssin ajan uskonnolliset maalaukset. Näistä olisi ollut hauska nähdä versiot tuolla monikulmiomenetelmällä maalattuina. Pääkalloja kun on nähty jo niin paljon kaikkialla!

Lähteet: E. Rivas, La Iglesia Skate, Designboom

Edellinen artikkeliNäin luotiin legendaarinen RAY:n 1985-Videopokeri-pelikone, suunnittelija kertoo
Seuraava artikkeliSkotlantilaisen salaseuran lumottu taikasana 1600-luvulta saa naiset himon valtaan – Väittävät aikakirjat, katso sana täältä