Googlessa maailmanlaajuinen virhe! Hampurilaiskuvakkeessa juusto on pihvin alla, toimari lupaa tarttua asiaan tänään

Googlen CEO Sundar Pichai‏ ilmoitti Twitterissä hampurilaisvirheestä seuraavin sanoin: ”Kaikki pysähtyy maanantaina ennen kuin asia saadaan kuntoon – Mikäli asiakkaat löytävät yhteisymmärryksen [hampurilaisen täytteiden oikeasta järjestyksestä]”. Muut emoji-toimittajat ovat osittain myös hukassa juustohampurilaisen kanssa. Toivomme, että bugiin puututaan heilläkin pikaisesti :-).

Sundar Pichai twiittaa

Ongelman ydin

Perjantaina nousi Internet-kohu, lähes somemyrsky, kun Twitter-käyttäjä T. Baekdal twiittasi, että Googlen hymiöissä on vakava virhe: hampurilaiskuvakkeessa on täytteiden järjestys alhaalta ylös seuraava: Sämpylä, juusto, pihvi, tomaatti, salaatti, sämpylä. Näinhän ei voi olla, sillä juusto ei tässä tapauksessa pääse kunnolla sulamaan pihvin päälle paistovaiheessa.

Baekdalin huomio:

Pichain vastaus:

Seuraavassa eri emoji-tarjoajien ehdotukset:

  • Apple: Sämpylä, salaatti, pihvi, juusto, tomaatti, sämpylä
  • Facebook: Sämpylä, pihvi, juusto, tomaatti, salaatti, sämpylä
  • Messenger: Sämpylä, pihvi, juusto, tomaatti, salaatti, sämpylä – Mutta mustat siemenet sämpylässä – Messengerin D. Marcus että ne ovat unikonsiemeniä ja että heidän juustonsa on loistavaa. Marcus oli siis aiheesta hieman vieressä. Kyseessähän ei ollut missään vaiheessa juuston laatu vaan sen sijoittaminen väärään kohtaan –
  • Samsung: Sämpylä, pihvi, salaatti, juusto, tomaatti, sämpylä
  • LG: Sämpylä, pihvi, juusto, salaatti, sämpylä
  • HTC: Sämpylä, pihvi, salaatti, pihvi, juusto, sämpylä
  • WhatsApp: Sämpylä, salaatti, tomaatti, pihvi, juusto, ketsuppi, sipuli, sämpylä
Eri emojit

Suomalainen T. Kuittinen twiittasi, että muitakin ongelmia on. Nimittäin juuston ja salaatin väliin tarvitaan tomaatti, jotta salaatti ei nahistu. Tässä Facebook ja Messenger ovat onnistuneet.

Kuittisen kuittaus:

Facebook ja Messenger:

Koko aihe myös kyseenalaistettiin: Miksi hampurilaisessa tarvitaan juustoa, kyseessä on hampurilais-emoji, ei juustohampurilais-emoji.

Mainittakoon vielä, että Huawei on aiheessa myös hukassa: Sillä heidän tyylitellyssä hampparissaan on seuraavat täytteet: Sämpylä, salaatti, tomaatti, pihvi, salaatti, sämpylä. Kenties Kiinassa hampurilaiskulttuuri ei ole niin vahva kuin esim. USAssa.

Huawein kummallisuus:

Kukakohan nämäkin ovat sitten suunnitelleet? Ilmeisesti alihankintana jossain kaukaisessa maassa, jossa ei ymmärretä helppojen ja yksinkertaisten keinojen päälle sulattaa juusto purilaiseen ja eristää salaatti nahistumasta ;-). Mielenkiintoista myös, että tämä asia on mennyt laadunvalvonnasta ja testauksesta läpi. Käytännössä harva nimittäin tekisi tällaisia hampurilaisia kotonaan.

Guynn saattaa myös olla oikeilla jäljillä:

Hesen juusto todistaa, että asian voi hoitaa näinkin – Kuitenkin kaikesta kohusta huolimatta
McDonald’s

Seuraavaksi ehdotamme, että aktiivinen nettiyhteisö käy läpi muitakin emojia, josko sieltä löytyisi lisää teknisiä ongelmia.

Nyt jäämme odottamaan, että Googlen Pichai ottaa Javan (tai mikä liekään) kauniiseen käteen ja alkaa koodamaan :-). Sitä ennen suosittelemme boikotoimaan näitä tuotteita. Jatkossa tahdomme myös kasvisvaihtoehdon!

S. KeiyosX ehdottaa seuraavaa rakennetta

Mainittakoon vielä, että aiheesta käytiin lyhyt keskustelu jo 2012 Chromium bugs -forumilla: Linkki.

Koodarien keskustelu vuodelta 2012

Lähteet: Twitter artikkelissa, Time, News.com.au