Tietokoneiden avulla voidaan taiteeseenkin tuoda aivan uusia ulottuvuuksia. Tästä esimerkkinä Adoben ”Hidden Treasures of Creativity” -projekti, jonka osana Photoshop-pensselinsuunnittelija Kyle T. Webster yhteistyössä Oslon Munch-museon kanssa mallinsi Edvard Munchin seitsemän pensseliä. Nämä pensselit ovat saatavilla Adobe Creative Cloudissa. Munch on tunnettu mm. Huuto-maalauksesta.

Munchin pensselit

Webster aloitti homman tekemällä aihiot pensseleille. Tämän jälkeen hän tutki mitkä karvaset pensselistä ensin koskettavat pintaa ja millä voimakkuudella. Munch-museo pystyi auttamaan pensselin ominaisuuksissa, mm. siitä millaisia muutoksia niihin on syntynyt ajan myötä sekä juuri kovuudessa. Toteutuksessa otettiin huomioon myös kuinka lopputuloksella olisi helppo käytännössä tehdä Munchin maalaustyyliä pensseleillä. Tässä yhtyi taidehistoria ja kuvankäsittely hyvin liitokseen: Joudutaan keksimään uudestaan kuinka Photoshopilla voi tehdä samanlaista jälkeä kuin alkuperäisessa maalauksessa.

Pensselin mallinnus

Webster esittelee pensselien käyttöä oheisella videolla:

Täytyy sanoa, että lopputulos on erittäin mielenkiintoinen yhdistelmä nykyaikaista kuvankäsittelyä sekä maalausta – ja maalaushistoriaa. Mitä tekoäly synnyttää tulevaisuudessa näistä materiaaleista? Kenties kokonaisen tuotannon uusia Munchin teoksia – muutamassa tunnissa… Pensselit ovat ladattavissa Adoben artikkelin linkistä.

Kuvakaappaus videosta
Edvard Munch – Huuto

Lähde: Adobe

Edellinen artikkeliViola Organista, kampiliira ja Wheelharp ovat omanlaisiaan musiikintuotantovälineitä! Videot ja kuvat.
Seuraava artikkeliHylätyt kaupungit! 7 aavemaista paikkaa maailmalla