Kineettiset 3D-kakut ovat kiehtovia ulkomuodoltaan, ja sisältään maistuvia monitaiteellisia teoksia!

Ukrainalainen Dinara Kasko yhdistää leivonnaisissaan 3d-veistokset ja -mallinnuksen upeisiin kakkuresepteihin. José Margulis on miamilainen kuvanveistäjä, jonka teoksista on otettu malli ”Geometrical kinetic tarts” – ”geometriset kineettiset kakut” -teossarjaan.

Muru-manteli-mustaherukka-mustikka-mousse-mascarpone Geometrical kinetic tarts

Muru-manteli-mustaherukka-mustikka-mousse-mascarpone Geometrical kinetic tarts

Kakun päällä oleva kineettinen suklaaveistos on toteutettu mekaanisella jyrsimellä osissa. Näissä teoksissa yhdistyy konditoriataide, veistostaide sekä mekaaninen osaaminen! Kaikki omassa sarjassaan omilla innovaatioillaan. Syötävä lopputulos on taideteos, joka voidaan mallintaa useamman kerran.

Muru-manteli sponge -kirsikka confit-jogurtti-mousse
Kineettinen pinta
Kineettinen pinta
Suklaa-muru-vadelma-olut, vadelma-confit, valrhona-suklaamousse-marenki Geometrical kinetic tarts

Margulisin alkuperäiset teokset kuvaavat erilaisten esineiden vuorovaikutusta 3d-maailmassa. Vuorovaikutuksella hän luo omat sisältönsä teoksiin.

Bubble Cake, eksoottiset hedelmät
Bubble Cake, eksoottiset hedelmät

Toinen otos Kaskon teoksista on Bubble Cake -kuplakakku, jossa silikonimuotti on valmistettu 3d-tulostimella. Muotti tuo oman osansa kakun syötävyyteen, sillä kyllähän osa mausta syntyy myös siitä, miltä kakku näyttää. Erilaisia kakkumuotteja on myös myynnissä hänen sivuillaan.

Geometrista kinetiikkaa:

Bubble-kakun valmistus (resepti):

Hienoa, että ydistetään erilaisia osaamisen aloja, jotka ovat perinteisesti hyvinkin kaukana toisistaan. Toisaalta kaikissa näissäkin aloissa on mukana jatkuvat samanlaiset elementit: Muotoilu, mielikuvitus, tekninen toteuttaminen. Monet alat ja valmistajat ovat tietämättään hyvinkin lähellä sitä mitä toisella alalla tehdään!

Lähteet: Dinara Kaskon kotisivut, Designboom