Pingispallojen valmistus on tarkka ja hyvin kehittynyt prosessi, videolla esitellään tämä alusta loppuun!

Double Happines (DHS) Shangaissa Kiinassa valmistaa maailman parhaat pöytätennispallot. Valmistusprosessi täyttää kansainvälisen pöytätennisliiton määräykset ja tuotekehitystä tehdään pelaamisen hyödyksi. Oheisella videolla esitellään valmistusprosessi sekä haastatellaan tunnettua kiinalaista pelaajaa, Wang Liqinia. Viime vuosina valmistusprosessissa on tehty suuri muutos, kun valmistusmateriaali on vaihtunut selluloidista muoviin.

Pöytätennispallo

Valmistuksesta kertova video:

Peli

Pallojen valmistus tehtaalla alkaa pyöreistä littanoista pallonpuolikkaista. Aluksi puolikkaat muotoillaan kuuman veden alla. Tämän jälkeen puolikkaiden reunat trimmataan. Seuraavaksi palat liimat yhteen. Tässä välissä muotoillaan pallo täydellisen pyöreäksi. Tämä tekniikka on tehtaan liikesalaisuus, jota ei näytetä.

Double Happiness tehdas Shanghaissa
Palloaihioita

Muovisia palloja säilytetään pari viikka 40-45°C lämpöisessä varastossa, jonka jälkeen suoritetaan käsityönä tehtävä pallojen viisikohtainen testaus, mm. kulkusuunta, kovuus ja paino tarkistetaan.

Lopulta palloihin painetaan DHS:n logo ja pallot pakataan. Tehdas kykenee tuottamaan 600000 palloa päivässä. Liqin kertoo, että muoviset pallot ovat tuoneet lisää vakautta ja kestävyyttä tuotteeseen.

Lähde: Popular Mechanics