Oheisella videolla esitellään Empire State Buildingin ikkunanpesijöiden työ vuodelta 1938. Osittain työ on muuttunut nykyaikaina, mutta on myös samanlaista monessa paikassa. Erikoisia asioita liittyy pilvenpiirtäjien ikkunoihin,

Pesemässä

…Kuten kertoo New Yorkerin artikkeli. Puhdistus on hidasta työtä ja tekijä jättää jälkensä rakennukseen omalla siivoustyylillään sekä roikkumisellaan. Pilvenpiirtäjän ikkunoiden pesuun menee n. kuukausi, riippuen rakennuksesta.

Pesemässä

Yläkerroksien asukkailla on tapana heittää roskia ikkunoista, ja nämä jättävät jälkiä alempien kerrosten ikkunoihin. Kerran oli heitetty suuri läjä mansikkasäilykettä alas. Tämä jäi kiinni moneen alemman kerroksen ikkunaan ja talvella vielä jäätyi. Ei ollut kovin pikainen keikka puhdistaa.

Empire State Building nähtynä Rockefeller Centerin GE Buildingistä
Nykypesua

Myös, kuten Helsingin Sanomatalossakin tiedetään, linnut jättävät omat jälkensä ikkunoihin yrittäessään lentää niistä sisään tai lävitse.

Videolla pestään Empire State Buildingin ikkunoita vuonna 1938:

Samanlaista työtä Dubain Burj Khalifa -pilvenpiirtäjässä:

Melkoista työtä, kun ottaa vielä huomioon tornirakennuksen huojumisen ja riippuessa pesemisen hankaluuden. Mutta kyllähän tämä toisaalta hoituu melko sujuvasti usean hengen ryhmässä.

Lähteet: Dusty Old Thing, New Yorker

Edellinen artikkeliKineettiset 3D-kakut ovat kiehtovia ulkomuodoltaan, ja sisältään maistuvia monitaiteellisia teoksia!
Seuraava artikkeliIBISS riipputuoli on vulkaanista basalttikuitua ja luonnonhartsia ja kestää säätä kuin säätä