Meksikolainen Abraham Cota Paredes halusi luoda valoisan tilan, jossa asuja voi pohdiskella rauhassa omassa yksityisyydessään. Siihen tarkoitukseen hän keksi istuttaa puun talon sisälle.

La Cueva eli Luola

Talon nimi on La Cueva, suomeksi luola. Nimestään huolimatta tila ei ensinäkemältä muistuta luolaa, vaan on hyvin valoisa ja avara. Puu on istutettu pohjakerrokseen, josta se nousee ja kasvaa ylös kohti toisen kerroksen kattoa.

Ulkoa päin talossa ei näytä olevan mitään erikoista, ainoastaan hieno säädettävä valaistus seinien sivuilla. Sisäpihalta paljastuu näkymä sisään ja avarat ikkunat etelään päin. Yläkerran tasanteella on ruokasali.

Julkisivu
Pohjakerros
Näkymä ulkoa
Näkymä toisesta kerroksesta
Lastenhuoneet

Selkeää ja yksinkertaista arkkitehtuuria viimeistellään marmoripinnoilla. Josko tässä voisi havaita Alvar Aaltomaisiakin piirteitä. Puun lajia ei löytynyt tekijän sivuilta, mutta todennäköisesti tämä on jokin Meksikon Guadalajara-kaupungissa hyvin kestävä puu.

Hienoa ja avartavaa arkkitehtuuria!

Lähteet: Abraham Cota Paredes, Design Boom

Edellinen artikkeliNäin hiukset pestään ISS:llä, katso video!
Seuraava artikkeliHitch Theater on henkilökohtainen drive-in -elokuvateatteri innovaatio