Kuinkahan onnistuu hiusten pesu kansainvälisellä avaruusasemalla ISS:llä. Oheisella videolla Expedition 36 -komennuksen minnesotalainen jäsen Karen Nyberg esittelee toimenpiteen.

Karen Nyberg

Tukka suoristetaan osoittamaan ylös. Kuumaa vettä tiputellaan pussista hiusten juuriin ja vedellään kohti latvoja. Tämän jälkeen käytetään shampoota, jota ei tarvitse huuhdella. Shampoo laitetaan hiusten juuriin ja vedellään kohti latvoja – sormin ja harvapiikkisellä kammalla. Likaa ja shampoota hierotaan pois pyyhkeellä.

Videolla Karen pesee hiuksensa avaruudessa:
https://www.youtube.com/watch?v=YdeKqT_rXhk

Videomme astronautti käyttää vielä vettä shampoon jälkeen huuhdellakseen shampoota pois päänahastaan. Lopuksi vielä kampausta sekä kuivausta pyyhkeellä. Pyyhettä käytetään säästeliäästi, jotta sitä voidaan vielä hyödyntää muissa toimissa, sillä tarvikkeita on rajallisesti.

ISS

Loppu vesi haihtuu ajan mittaan hiuksista ja se päätyy kierrätyksen kautta avaruusaseman juomavedeksi. Näillä vinkeillä pitäisi pärjätä, jos joskus päätyy painottomaan hotelliin.

Hilavitkummisessa oli hiljattaen artikkeli myös muista ISS:ään liittyvistä
elinoloista. Tässä käsiteltiin myös mm. WC:tä sekä nukkumista: Minkälaista on elämä ISS:llä (Kansainvälinen avaruusasema), kaksi esittelyvideota erikoisesta elämästä Maan yläpuolella

Lähde: Youtube

Edellinen artikkeliROLI Seaboard block ja Seaboard Grand tuovat pianon 2010-luvulle – slide, pitch, vibrato ym
Seuraava artikkeliMeksikolainen arkkitehti Abraham Cota Paredes suunnitteli talon, jonka sisällä kasvaa puu, avara tila on viimeistelty mm. marmorilla