Rogue One oli mielestäni kaikin puolin onnistunut Tähtien sota -”jakso”. Yksi mieleenpainuvimmista kohtauksista oli loppu, jossa Darth Vader agression voimalla huitoo valomiekalla menemään pyrkiessään kaappaamaan kuolontähden piirustukset kapinallisilta.

Kuvakaappaus loppukohtauksesta
Kuvakaappaus loppukohtauksesta

Kohtaus toimii myös hienona siltana ensimmäiseen Tähtien sota -elokuvaan.

Gareth Edwards kertoo loppukohtauksesta, sekä loppukohtaus videon lopussa:

Itse asiassa koko loppukohtausta ei ollut alkuperäisessa suunnitelmassa. Videolla Gareth Edwards kertoo kuinka hänen leikkaajansa Jabez Olssen huomautti, että leffa tarvitsisi vielä yhden Darth Vader -kohtauksen, jossa hahmon pahantahtoisuus korostuisi.

Ohjaaja Gareth Edwards
Ohjaaja Gareth Edwards

Tämä idea syntyi neljä kuukautta ennen julkaisupäivää. Lucasfilm antoi vihreän valon idealle, ja kohtaus valosapelia heiluttavasta sith-”kandidaatista” syntyi kolmessa päivässä. Miekan aiheuttamat valot vaativat hieman työtä, samoin tarvittavien propsien kokoaminen, ml. piirustukset sisältävä ”disketti”. Lopputulos on huima ja visuaalinen huipennus.

Ohjaaja Edwards on loppukohtauksessa cameo-roolissa vetämässä kahvasta, joka irrottaa aluksen, jolla piirustukset ovat lopussa. Näin hän toteaa myös tavallaan päässeensä New Hope -osaan.

Lähteet: Youtube, Wired, Rogue One imbd:ssä,

Edellinen artikkeliLöydä ajanvietteesi
Seuraava artikkeliSoundRacer X-radiolähetin muuttaa auton moottoriäänet aivan toiseksi moottoriksi