Jabba the Hutt oli valmistuessaan kallein koskaan elokuvaan rakennettu olento. John Coppinger johti Jabba-projektia, joka nähtiin Jedin paluussa 1983. Myöhemmin Coppinger on ollut mukana myös mm. Harry Pottereissa ja Fifth Elementissä.

Jabba the Hutt alkuperäiseltä filmiltä, kyseessä on viitteellinen näyttelijä kohtauksen apuna
Jabba the Hutt alkuperäiseltä filmiltä, kyseessä on viitteellinen näyttelijä kohtauksen apuna

Tarvittiin vähintään viisi ihmistä käsittelemään Jabba-nukkea. Kaksi oli nuken sisällä hoitaen kädet, pään liikkeet, leuan sekä kielen – Kolme henkilöä liikuttivat kasvoja ulkopuolelta. Jabba siis oli paikan päällä ja vuorovaikutuksessa muiden näyttelijöiden kanssa.

Jabban operointia
Jabban operointia
Jabba the Hutt
Jabba the Hutt

Vuonna 1997 julkaistiin päivitetty versio Tähtien sodan ensimmäisestä elokuvasta. Tähän oli lisätty alkuperäisestä elokuvasta pois jätetty Han Solon ja Jabban kohtaaminen. 1977 toteutetussa versiossa kohtaukseen oli suunniteltu tehtävän animaatio nukella. Tämä olisi kuitenkin silloin tullut liian kalliiksi, ja toisaalta kohtauksen tärkeyttä ei nähty, sillä ei tiedetty tehdäänkö saagaan lisää osia. Oheiselta videolta voi katsoa kohtauksen esittelyn, kohdasta 4:50.

Jabba the Hutt kohdassa 4:50, hännän yli astuminen 8:04

Täytyy sanoa, että tämä 1997 uusintaversio vuoden 1977 tähtiensodasta ei ole täysin onnistunut. Tietokonegrafiikalla tehdyt hahmot eivät sulaudu muuhun elokuvaan, ja on kyseenalaista tarvitaanko niitä edes! Han Solo kiertää Jabban ja astuu hänen häntänsä päälle. Tämäkään ei ole oikein sulavasti toteutettu. Mutta onpahan nämä kohtaukset kuitenkin saatu tuomaan lisää nähtävää!

John Coppingerin pidempi haastattelu:

Lähteet: Youtube ja John Coppingerin haastattelu

Edellinen artikkeliUSAn ilmavoimien mysteerilennokki X-37B rikkoi kiertoradalla lennon ennätyksen, yli 674 päivää
Seuraava artikkeliPiaggion Gita-robotti seuraa ja kantaa ostokset