Piaggio tunnetaan skoottereistaan. Nyt Piaggio Fast Forward -osasto on tuonut yritysmarkkinoille uudenlaisen kuljetusvälineen, Gita-robotin. Robotti toimii henkilökohtaisena apuvälineenä tavaran kuljettamisessa.

Piaggio Fast Forward, Gita-robotti seuraa automaattisesti
Piaggio Fast Forward, Gita-robotti seuraa automaattisesti

Gitan kuljetuslokero
Gitan kuljetuslokero

Gita painaa 18 kiloa, se on 60cm korkea ja kulkee jopa 35km/h. Sen sisään mahtuu pari ostoskassia tai kolme sixpäkkiä. Tavaralokeron luukku aukeaa sormenjälkitunnistuksella. Kaupungilla kuljettaessa käyttäjällä on yllään vyö, josta robotti tunnistaa mihin täytyy seurata. Seurausetäisyyden voi asettaa. 360 asteen kamera ja sensorit estävät Gitaa törmäämästä ihmisiin tai esteisiin. Mikäli joku yrittää käydä robottiin käsiksi, laukeaa kovaääninen hälytys. Kulkiessaan robotti luo 3-ulotteisen kartan reitistä.

Gita esittelyvideo:

Artikkelissa pohditaan tällaisten laitteiden käyttämistä sairaaloissa tai vastaavissa paikkaamaan henkilökunnan puutetta. Kenties tämän tyyppiset sovellukset tulevat arkipäiväisiksi jonkin ajan kuluttua. Voisimme hankkia tällaiset ja tehdä vaikka lähetin työtä kytkemällä Gitan aamulla työmodeen. Itse voi sitten rauhassa odotella kotona, että robotti palaa töistä palkka kuljetuslokerossaan. Pitemmät matkat voisi hoitaa oma drone tai automaattiauto!

Lähteet: CNET, The Verge

Edellinen artikkeliTähtien sota ja Jabba the Hutt
Seuraava artikkeli50 eri tapaa pujottaa kengännauhat – Biljoona matemaattista mahdollisuutta!