Usan ilmavoimien ”Rapid Capabilities Office:n” Boeing-lennokki X-37B muistuttaa Nasan sukkuloita, mutta on huomattavasti pienempi ja miehittämätön. Massa on 5400kg, siipien kärkiväli 4,5m ja pituus 8,9m.

Boeing X-37 odottaa laukaisua
Boeing X-37 odottaa laukaisua

Lennokki lähti viimeisimmälle reissulleen Maan kieroradalle Atlas-rakentin kantamana Cape Canaveralista toukokuussa 2015. Viime lennolla kone rikkoi kiertoradallaolon ennätyksen ja laskeutui 674:ntenä päivänä. Nyt maaliskuun 25:ntenä päivänä tällä lennolla tuli täyteen 675 päivää eli uusi ennätys.

Video edellisestä lennosta, laskeutuminen:
https://www.youtube.com/watch?v=0yeD8PjaWO4

Kiitoradalla
Kiitoradalla

Mystisyyttä tähän missioon lisää se, että sen motiiveista tai ohjelmasta ei ole kerrottu juuri mitään. Ilmavoimat ovat aiemmin todenneet, että lennokkia voitaisiin käyttää propulsiomoottoreiden testaamisessa. Nasa on todennut, että tällä voitaisiin tutkia eri metallien käyttäytymistä avaruudessa. Lennokissa on vain lava-auton lavan verran tilaa kokeille. Saanemme nähdä ja kuulla myöhemmin, mitä oletetut tutkimukset ovat osoittaneet!

Lähteet: Wikipedia, PC World

Edellinen artikkeliUusimmat suomalaiset ajanvietteet
Seuraava artikkeliTähtien sota ja Jabba the Hutt