Puinen Brikawood-talo rakennetaan ilman nauloja, ruuveja tai liimaa

Tästä tuli ajatuksiin japanilaiset puuliitokset joita paikalliset mestarit ovat tehneet iät ja ajat. Aiheesta lisää täällä. On siis oikein vanha idea tehdä puuliitoksia ilman liimaa tai nauloja. Kyseessä ei edes liene ollut näiden tarvikkeiden puute, vaan se yksinkertainen seikka, että hyvin harkituilla leikkauksilla puu itsessään riittää!

Brikawood kahden päivän aikana kasattava mökki
Brikawood kahden päivän aikana kasattava mökki

Tiilimäinen rakenne
Tiilimäinen rakenne

Ranskalainen Brikawood myy konseptiaan maailmalla. Rakennus keskittyy muutaman perusmuodon ympärille, jotka toimivat kuten puiset tiilet. Puupalat kiilautuvat tiukasti yhteen muodostaen kestävän ja tiiviin rakenteen. Valmiin rakennuksen luvataan olevan energiatehokas, kierrätettävä ja luonnonmukainen, ns. passiivitalo.

Videoesittely talon rakentamisesta:

Lämmöneristys toimii kuten vanhoissa puutaloissa: Seinärakenteen väli täytetään puuhakkeella (woodchips). Pienen mökin rakentaminen pitäisi onnistua kahdessa päivässä ja kestää n. 50 vuotta.

Yksittäinen tiili
Yksittäinen tiili

Teknologia kehittyy, mutta yhä enemmän näyttää että materiaali palautuu luonnonmukaisemmaksi. Toivottavasti suomalainen puutalo-osaaminen ei ehdi hävitä, jotta pääsemme soveltamaan sitä maailmalle uusiin rakennuksiin!

Lähteet: Awesomestuff365, Mashable