Kännykälle on kehitetty uusi turvallisuusosa. Aluma Connect mahdollistaa henkilökohtaisessa hätätilanteessa hiljaisen hälytyksen tai äänekkään hälytyksen.

Aluma Connect -turvallisuuslaite
Aluma Connect -turvallisuuslaite

Turvallisuus ulkona liikkuessa on jokaisen perusoikeus. On kuitenkin tilanteita, joissa tämä perusoikeus ei toteudu. Kännykällä voi soittaa apua, mutta tilanteen sattuessa se voi olla jo myöhäistä, tai mahdotonta.

Aluma Connect kiinni puhelimessa
Aluma Connect kiinni puhelimessa

Ohut Aluma Connect -lisäosa liitetään älypuhelimen tai lisäkuoren takaosaan. Hiljainen hälytys aktivoituu laitteen nappia painamalla. Voimakasääninen hälytys aktivoituu kun laitteessa kiinni oleva ranneke irrotetaan. Puhelimeen asennettu sovellus (Android tai iOS) ottaa tekstiviesteillä yhteyden ennalta määrättyihin kontakteihin, jotka siirtyvät virtuaaliseen neuvotteluun. Samalla he näkevät hälytyksen sijainnin kartalla. Hälytyksen voi perua sovelluksesta yhtä nappia painamalla.

Laite toimii Bluetoothilla ja sen akku kestää vuoden. Tällä hetkellä voi tehdä ennakkotilauksen 119 dollarin hintaan, josta nyt vielä 15% alennus. Sovellus maksaa päälle 1,99 dollaria kuussa. Turvallisuus on tällä tavoin tuotavissa tähän päivään.

Esittelyvideo:

Kartta hälytyksen aikana
Kartta hälytyksen aikana

Lähteet: Mashable, Lehdistötiedote, Aluma Connect

Edellinen artikkeliUnohda television salakuuntelut, Usa:lla oli patentti aivotoimintaan vaikuttamiseen näyttöjen elektromagneettisilla kentillä jo vuonna 2003
Seuraava artikkeliPuinen Brikawood-talo rakennetaan ilman nauloja, ruuveja tai liimaa