bb8-charger-1_1024x1024

Kenellekään ei enää voi olla salaisuus, että Lucasfilm, tai tarkemmin sanottuna Disney tekee huomattavasti enemmän rahaa lisensoiduilla oheistuotteilla kuin millään elokuvalla. Tämän vuoksi joulukuussa ensi-iltansa saavan Star Wars VII: Force Awakens elokuvan lisenssihöyryissä ei ole jätetty mitään sattuman varaan.

Vaikka uuden Tähtien Sota elokuvan ensi-iltaan on vielä kuukausia, niin lisenssituotemarkkinat alkavat jo käydä kuumana. Kenties hienoin tähän mennessä esitellyistä, tulevaan elokuvaan liittyvistä lisenssihilavitkutimista  on tämä, lelufirma Spheron valmistama kauko-ohjattava BB-8 robottilelu.

iOs tai Android sovelluksen kautta ohjailtava robottilelu liikkuu hauskasti samalla tavalla kuin elokuvassa esiintyvä esikuvansa. Sovelluksen kautta robottia voi tikkuohjauksen lisäksi ohjelmoida suorittamaan hauskoja temppuja. Onpa sovellukseen toteutettu jopa eräänlainen lisätyn todellisuuden ominaisuuskin, jonka kautta robotin voi ohjelmoida näyttämään ”hologrammiviestejä” aitoon astrodroidityyliin.

Robotin menoa esittelevä video, sekä lisää tuotekuvia löytyy hypyn jälkeen

Voit tilata oman BB-8 robottisi osoitteesta sphero.com hintaan 149 USD, eli reilulla 130 eurolla.

Edellinen artikkeliSwarm on ihmisenmentävä drone
Seuraava artikkeliSmartThings älyhubi saapuu Eurooppaan ensi vuonna