Musiikkia MP3-soittimista tai kännyköistä kuunteleville on tarjolla suuret määrät erilaisia kuulokkeita, joilla homma hoituu muita ihmisiä häiritsemättä. Tarjonnasta johtuen erilaiset uudet mallit joutuvatkin aina keksimään omia keinojaan kuluttajien houkuttelemiseksi. Nyt Kickstarter-rahoituspalvelusta löytyy Glow-nimiset kuulokkeet, jotka erottuvat kilpailijoista hehkuvilla johdoilla.

Kuulokkeiden johdot on suunniteltu hieman samaan tapaan kuin tiedonsiirtoon käytettävä valokuitu, eli ne taittavat toisesta päästä heijastetun laservalon koko johtimen matkalle. Johtoja voi kuitenkin taitella vapaammin kuin valokuitukaapelia yleensä. Glow-kuulokkeiden kiinnostavimmat ominaisuudet tulevat saataville kuitenkin vasta silloin, mikäli projekti saa kerättyä tarpeeksi rahoitusta.

Jos rahoitus nousee yli 662000 euroon, niin kuulokejohtojen hohto muuttuu käyttäjän liikkeen mukaan. Yli 884000 euron jälkeen kuulokkeet pystyisivät lisäksi tunnistamaan käyttäjän pulssin ja johdot voisi asettaa sykkimään valoa tämän mukaan. Näihin tavoitteisiin on kuitenkin vielä paljon matkaa, sillä kasassa on vasta noin 130000 euroa. Summaa voi kuitenkin nostattaa vielä noin 40 päivän ajan ennakkotilaamalla itselleen edullisimmillaan noin 130 euroa maksavat Glow-kuulokkeet.

Lähde

Edellinen artikkeliTaiteilija tuotti GIF-animaation satelliittikuvien avulla
Seuraava artikkeliJacobson’s Fabulous Olfactometer – Päähän asetettava koje tunnistaa ilmansaasteet