whatsim

WhatsApp on varmasti monelle tuttu pikaviestisovellus, joka on yhdessä muutaman kilpailijansa kanssa onnistunut lyömään tekstiviestit lähes kokonaan. Sovelluksen tekee käteväksi se, että viestit siirtyvät datasiirtona, joten niistä ei peritä yksittäistä maksua toisin kuin perinteisistä tekstiviesteistä. Ongelmaksi muodostuu lähinnä se, että kaikki eivät omaa datasiirtoon sopivaa puhelinliittymää ja ulkomailla joutuu usein tyytymään avoimien WiFi-verkkojen etsimiseen. WhatSim on omaan SIM-korttiin perustuva palvelu, joka lupaa tarjota käyttö- ja kuukausimaksuttoman (ellei vuotuista maksua lasketa tähän) datasiirron WhatsApp-sovellukselle jopa 150 eri maassa.

Kyseessä on siis SIM-kortti, joka asetetaan WhatsApp-sovelluksen omaavaan puhelimeen. Kymmenellä eurolla saa itselleen SIM-kortin sekä ilmaisen datasiirron WhatsApp-sovellukselle yhden vuoden ajaksi. Tämän lisäksi WhatSim-palvelu lupaa hyvittää käyttäjilleen pikaviestisovelluksen vuotuisen tilausmaksun. Lista tuetuista maista löytyy palvelun internetsivuilta, josta voi myös ostaa itselleen WhatSim-kortin.

Hommassa on kuitenkin yksi juju. Muun kuin tekstisisällön lähettämistä varten tarvitsee nimittäin erillisiä krediittejä. Itse näkisin, että tällaisesta SIM-kortista saa eniten irti, jos omistaa useampaa SIM-korttia tukevan puhelimen.

Lähde

Edellinen artikkeliJäätikön alle laskettu robotti löysi eläviä kaloja
Seuraava artikkeliUusi tutkimus esittelee, kuinka helppoa ihmisen muistia on mainipuloida