Siinä, että jostain meren kolkista löytyy kaloja ei ole tietenkään mitään ihmeellistä. Jos kyseinen kohta merestä sattuu kuitenkin sijaitsemaan 700 metriä syvän ja halkaisijaltaan noin 800 km pituisen jäähyllyn alta, niin kalahavainto muuttua yhtäkkiä hyvin yllättäväksi.

Nyt tutkijat ovat tehneet juurikin tällaisen löydöksen. Yhdysvaltain kansallisen tiedesäätiön rahoittamassa tutkimuksessa laskettiin muun muassa videokameralla varustettu robotti Etelämantereella sijaitsevan Rossin jäähyllyn alle. Hommaa varten jäähyllyyn porattiin useamman sadan metrin pituinen reikä kuuman veden avulla.

Jääkerroksen alta välitetyssä videokuvassa havaittiin sitten yhtäkkiä melko normaalilta näyttäviä kaloja, jotka ovat jollain tavalla selviytyneet kylmässä, karussa ja valottomassa ympäristössä. Löydös sai tutkijat pohtimaan sitä, miten äärimmäisissä olosuhteissa elämä voikaan selvitä. Jos täällä Suomessa talviset päivät tuntuvat lyhyiltä, niin aina voi miettiä, että jossain päin maailmaa kalat eivät näe aurinkoa ollenkaan.

Lähde

Edellinen artikkeliKuljettajan näkymästä ohjattavat RC-autot ovat mielenkiintoista katseltavaa
Seuraava artikkeliWhatSim tekee WhatsApp-sovelluksen käyttämisestä helppoa ja halpaa