chop-e-sähköpyörä

Nykyaikaiset sähköpolkupyörät alkavat tänä päivän olla toimintasäteensä ja ajo-ominaisuuksiensa puolesta kelpovaihtoehtoja vaikkapa skotterille työmatkan taittamiseen. Sen lisäksi että sähköpyörä on mukavan äänetön kulkuväline, jäävät käyttökustannukset sähkömoottorin korkean hyötysuhteen ansiosta käytännössä lähelle nollaa. Eikä pidä tietenkään unohtaa, että sähkömoottorin tarjoamasta työntöavusta huolimatta sähköpolkupyörä auttaa myös pitämään yleiskunnosta huolta.

Yksi osa-alue jolla sähköpyörät eivät vielä tähän saakka erityisesti ole kunnostautuneet, on tyyli. Sähkömoottorilla varustetut polkupyörät ovat tähän saakka nimittäin näyttäneet lähinnä mummopyöriltä, johin on lisätty akkujen ja moottoreiden virkaa ajavia kummallisen näköisiä mötiköitä. Yhdysvaltojen Delawaresta lähtöisin oleva Chop-E niminen Startup projekti aikoo tuoda tähän nyt Kickstarter projektinsa kautta muutoksen muodikkaan chopper-tyylisen sähköpyörän muodossa! Kun tämän sähköpyörän pilotti vetäisee niskaansa lisäksi esimerkiksi täältä tai täältä hankitun rennon biker paidan sekä katu-uskottavan chopper rotsin, on tyylikäs vaikutelma taattu!

Chop-E ei oikeastaan ole edes sähköpyörä sanan siinä merkityksessä mitä tämä meillä Pohjolassa tunnetaan, vaan ennemminkin sähkömoottoripyörä. Tämän hurja näköisen sähköchopperin voimanlähteenä toimii 1 kilowatin teholla varustettu sähkömoottori jonka teho välitetään kadun pintaan 18-tuuman kokoisella moottoripyörän takarenkaalla. Painoa koko pyörällä on 20 Ah akkujen kanssa 65 kilogramman verran, ja sille luvataan yli 55 kilometrin ajosäde yhdellä latauksella, huippunopeuden ollessa noin 35 km/h.

Kickstart projektina julkistettu pyöräprojektin on vielä täyttä rahoitusta vailla. Pyörän ennakkotilaushinta on 4499 dollaria, eli hieman alle 4000 euroa. Mikäli  haeskelet talliisi varmasti omalaatuista sähköpyörää ja lompakosta löytyy viitisen tonnia ylimääräistä kahisevaa, niin nyt on syytä tarttua tilaisuuteen!

Chop-E projektin Kickstarter projektin sivu löytyy tämän linkin kautta. Pyörän esittelyvideo hypyn takana.

Chop-E as a lifestyle from Chop-E on Vimeo.

Edellinen artikkeliUusi tutkimus esittelee, kuinka helppoa ihmisen muistia on mainipuloida
Seuraava artikkeliTaiteilija tuotti GIF-animaation satelliittikuvien avulla